TIOR

Craciun fericit... in dining!

De obicei, de sărbători familiile şi prietenii se strâng şi iau masa împreună. Dacă vei face minimum o masă la tine acasă, atunci diningul trebuie să arate ireproşabil. Nu vrem nici să te stresezi, nici să te dai peste cap să comanzi feţe de mese din Laponia special pentru Crăciun, ci numai să îţi oferim câteva idei despre cum ai putea să amenajezi diningul în mod original şi simpatic, mai simplu sau mai pompos, după gust!

 

Lumina potrivită

 

Oricând pui masa poţi să o aranjezi frumos, dar acest lucru este cu atât mai plăcut şi poate chiar necesar atunci când ai şi oaspeţi la masă. Printre cele mai importante "ingrediente" pentru o cină de succes este atmosfera potrivită, iar aceasta este puternic influenţată de felul luminii din cameră.

 

Pentru masa de Crăciun este recomandat să aprinzi şi becurile, pentru a asigura lumina generală, dar şi să aprinzi câteva lumânări simple, aşezate frumos pe masă, pentru o atmosferă mai relaxată, familială.

 

Ca de obicei, ceva proaspăt

 

Atunci când ai intenţia clară de a aşeza masa frumos, indiferent de ocazie, este recomandat ca de fiecare dată să foloseşti ceva proaspăt pentru decor: fructe proaspete, flori proaspete în vaze sau în boluri, crenguţe verzi, ghivece mici cu plante pe măsură şi aşa mai departe.

 

De data aceasta, pentru că este Crăciunul, recomandăm să aşezi câte o crenguţă de brad lângă fiecare grup de tacâmuri sau să realizezi un aranjament pentru centrul mesei, folosind crengi de brad, vâsc, merişor şi, eventual, conuri, crengi cu merişoare sau poate numai boluri medii cu mere şi nuci, ciubucul tradiţional al colindătorilor. Într-un bol mai mic, poţi pune mieji de nucă, pentru pofticioşi.

 

Ceva deosebit, potrivit sezonului

 

În galeria foto vei vedea (dacă nu ai răsfoit-o deja) mai multe feluri de a pregăti masa pentru oaspeţi: cu brăduţi din ceară, care sunt iluminaţi de alte lumânări mai mici (brăduţii, fie ei şi din ceară, nu sunt decât pentru decor), cu diferite tipuri de verdeaţă, cu fructe sau cu lumânări lucrate frumos. Imaginea noastră preferată, din acest punct de vedere, este aceea cu globuri mici capturale sub câte un pahar cristalin, aşezat cu gura în jos şi pe piciorul căruia se odihnesc câteva lumânări simple care ard cuminţi.

 

Veselă, tacâmuri şi şervete la set

 

Dacă ai mai mulţi oaspeţi, nu vrei să faci diferenţe. În acest scop, va trebui să te îngrijeşti să ai vesela, tacâmurile şi şervetele la fel pentru fiecare mesean. Dacă pui huse scaunelor sau vreun alt fel de accesoriu, atunci şi acestea trebuie să fie la fel.

 

Sursa foto: pinterest.com

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.23 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI