TIOR

Compartimentare cu gust - spatii delimitate just

Tot mai des se promovează conceptul de spațiu interior deschis. Noi nu negăm utilitatea acestuia, însă dorim să îmbunătățim aspectul livingului prin adăugarea unor pereți despărțitori. Divizarea spațiului de locuit oferă elemente creative de design sau intimitate pentru toate nevoile și gusturile în materie de home design.


În continuare, îți vom prezenta ideile noastre de amenajări interioare pentru o cameră de zi contemporană:


Spațiu deschis-închis


Există numeroase modalități ingenioase prin care se poate realiza separarea spațiilor și, totodată, menținerea acestora deschise. Pereții despărțitori reprezintă principala metodă recomandată de specialiștii în home design. Astfel, construim zone de interes în locuința noastră, cu accent asupra livingului.


Anumite panouri verticale utilizate nu creează doar un ecran pentru divizarea spațiului, ci și pentru sporirea intimității dintre living și dining room, living și bucătărie, living și hol. Astfel, este menținută o atmosferă confortabilă cu un spațiu aerisit.


Separare între etaje


Pentru o casă cu etaj, află că poți masca sistemul de coborâre și urcare de la un etaj la altul printr-un perete despărțitor. Conceput special pentru a permite luminii să pătrundă în living, îi conferă spațiului un set de umbre jucăușe care să dinamizeze atmosfera din locuință. Scările ce realizează trecere dintr-o cameră în alta beneficiază acum de un re-design atractiv.


Paravane din sticlă


Schimbăm materialul din care sunt confecționate paravanele despărțitoare și alegem sticla. O cameră divizată de ecrane din sticlă mată, creează un spațiu separat, cu un grad sporit de intimitate. Această soluție decorativă se poate utiliza pentru separarea spațiilor de meditație sau studiu de livingul mereu aglomerat. Deloc deranjant din punct de vedere vizual, căci există o întrerupere fină a spațiului din locuință.


În funcție de stilul de amenajare


Separatoarele dintre camere nu trebuie să fie plictisitoare deloc, ci trebuie să se încadreze stilului de amenajare interioară promovat de locuința ta. Nu trebuie să respecte reguli stricte de poziționare. Adaptează elementele decorative în funcție de zona de interes. În anumite încăperi se potrivesc a fi situate în extremități, însă poți miza și pe ocuparea spațiului din mijlocul livingului pentru a separa camera de dining room. Folosirea lemnului în nuanțe clasice va oferi eleganță designului ales.


O utilizare practică poate fi un raft sau o bibliotecă pe post de zonă despărțitoare. Nu alege, însă panouri delimitatoare în cazul unor locuințe mici, separate pe fiecare latură de pereți concreți. Astfel, vei distrage atenția și totodată vei limita spațiul vizual într-un mod neinspirat.


Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.34 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI