TIOR

Cina in familie – un deliciu vizual

Nu ne vom referi nici la bucate, nici la felul în care arată farfuriile aşezate pe masă, ci la ceea ce se potriveşte categoriei de home design a acestui site: amenajarea dining-ului. De această dată, ne vom referi la moduri ceva mai excentrice de amenajare.

 

Nebunie de culori

 

Până acum am insistat în alegerea unor culori neutre şi a unor accente oranj pentru decorarea diningului, însă de data aceasta vom demonstra că această încăpere poate fi decorată în orice paletă cromatică ori în toate paletele cromatice. Important este ca fiecare obiect multicolor să fie contraechilibrat de un alt obiect în culori neutre şi ca luminile să fie cât mai puternice şi cât mai bine dispuse – niciodată către suprafeţele colorate şi cu o rază de propagare cât mai lungă.

 

Organizare diferită

 

Cine a spus că trebuie să staţi aşezaţi la masă, cu spatele drept şi cu încheieturile pe cantul mesei? De ce nu aţi putea să staţi comod pe canapea în timp ce vă hrăniţi? Dar tocmai pentru că aţi putea vă oferim această sugestie. O măsuţă joasă (rotundă, pătrată sau fără o formă precisă) în jurul căreia veţi aşeza două, trei canapeluţe, poate chiar şi câteva fotolii confortabile. Decoraţi-le cu pernuţe care să vă ajute la găsirea poziţiei optime pentru cina în pat.

 

De asemeni, nu este bătut în cuie faptul că dispunerea scaunelor la masă trebuie să fie de jur împrejurul mesei. Puteţi lăsa una dintre laturile mesei liberă, astfel încât toate scaunele să fie direcţionate către televizor sau către fereastră, în funcţie de preferinţele dumneavoastră.

 

Mai multă comoditate

 

Comoditatea se poate măsura în tipul şi numărul poziţiilor adoptate în timpul mesei. Puteţi crea o insuliţă interculturală în livingul dumneavoastră, iar acesta va fi noul dining: aşezaţi un covoraş colorat ţesut manual, câteva perne ceva mai groase, o masă pitică în mijlocul lor şi obţineţi un ambient cu influenţe chinezeşti. În funcţie de preferinţele dumneavoastră, dar şi de spaţiul disponibil, puteţi să optaţi şi pentru un ghiveci înalt cu un palmier pitic, cu un ficus ori cu un copac de filodendron.

 

Baie de lumină

 

Pentru persoanele care preferă ambientele ceva mai luxoase, recomandăm un dining luminat şi decorat cu cât mai multe oglinzi, de dimensiuni şi forme diferite. De asemenea, este foarte important modul de iluminare în această zonă – şi culoarea luminii, şi intensitatea, şi direcţia de propagare a luminii. Pentru restul camerei sunt recomandate culorile neutre, eventual nuanţe prăfuite, astfel încât impresia generală să fie una glossy.

 

Cina „în oraş”

 

Indiferent de anotimp, puteţi amenaja în grădină un cort pentru a lua masa în aer liber. În timpul sezonului rece puteţi instala o sobă din aceea de grădină, iar în rest amenajările sunt în principiu aceleaşi. Câteva fotolii sau scaune, o măsuţă, un sfeşnic pe masă şi alte câteva decoraţiuni pentru a înveseli spaţiul pentru luat masa. Puteţi folosi tapet sau perdele colorate pentru a înlocui ideea de pierdere a timpului într-un cort cu o atmosferă primitoare şi ideea de a lua cina într-un loc special creat pentru dumneavoastră şi familia dumneavoastră.

 

Surse foto: freshome.com, houzz.com

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.19 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI