Cel mai curat si organizat living

13-04-2014 / Blog amenajari living

Cum faci să ai cel mai curat şi cel mai organizat living, chiar şi cu o familie numeroasă şi foarte activă? Inspiră, expiră şi citeşte-ne articolul: sunt sfaturi uşoare pentru efecte garantate. Întotdeauna trebuie să începi de undeva: începe cu ordinea în gânduri şi priorităţi. Apoi, este foarte important să mobilizezi şi restul familiei pentru misiunea ta. Nimeni nu ar trebui să înfrunte fără aliaţi provocarea unui living haotic.

 

Stabileşte planul de bătaie.

 

Totul trebuie început de la un capăt şi continuat în mod organizat, aşa încât să nu îţi pierzi timpul revenind din nou şi nou la acelaşi aspect. Gândeşte-te bine: cine te va ajuta, de cât timp ai nevoie şi ce anume trebuie să faci (aici te vom ajuta noi cu sugestii) şi cine ce face. Nu este absolut necesar să treci totul pe hârtie, dar dacă te ajută să ai totul notat, atunci aşa să fie!

 

Eliberează spaţiul şi elimină praful.

 

Primul pas pentru ca orice cameră să fie mai curată este să o scuteşti de toate lucrurile care nu-şi au locul acolo: cu riscul de a face puţină dezordine în toate celelalte camere, trebuie să duci fiecare lucru care aparţine altei încăperi sau într-un loc anume al acestei încăperi la locul său: încearcă să aşezi cât mai multe lucruri în dulapuri. Vizibilitatea mai mare te ajută să simţi progresul.

 

Următorul pas este să scapi de tot praful care te va face să strănuţi continuu în caz contrar. Deschide ferestrele, şterge praful, aspiră canapeaua, fotoliile şi podelele. De asemenea, poţi da cu aspiratorul şi pe jaluzele şi perdele, dacă acestea necesită să fie puţin scuturate – sau, şi mai bine: dacă timpul şi materialul şi sistemul de prindere al acestora îţi permit, bagă-le la spălat.

 

Ordine în bibliotecă şi pe rafturi.

 

Ceea ce vezi contează foarte mult: dacă volumele de cărţi din bibliotecă sunt dezordonate, unele peste altele, amestecate cu cine ştie ce carte de bucate, cu telecomenzi, pahare uitate de vreme şi alte astfel de obiecte venite în vizită, atunci biblioteca ta va arăta jalnic.

 

Ordonează tot ce este la vedere: pe comodă, în bibliotecă, pe rafturi, în suportul pentru CD-uri şi DVD-uri sau discuri de vinil etc.

 

Totul trebuie să strălucească.

 

Şterge şi lustruieşte totul: de la suveniruri la electronice şi ferestre, totul trebuie vizitat împreună cu laveta, cârpa de praf şi produsele de curăţat.

 

Totul trebuie să fie strălucitor şi frumos mirositor. Totul: inclusiv podelele, covoarele şi husele canapelelor şi fotoliilor.

 

Adaugă un plus de "simpăticime".

 

Poţi adăuga oricând livingului tău ornamente sau parfumuri noi: important este să fie pe placul tuturor celor din casă. De exemplu, poţi adăuga un vas cu potpourri pe măsuţa de cafea sau pe comodă, dar alege o aromă compatibilă cu cei ai casei.

 

De asemenea, ar fi drăguţ ca tu şi cei dragi să faceţi tot felul de experimente DYI împreună: decoraţi ghivece, creaţi ghirlande de omuleţi, transformaţi colecţia de dopuri în accesorii pentru pereţi. Fiţi creativi!

 

Încearcă să menţii curăţenia cât mult timp.

 

Aceasta este, de fapt, cheia către un living care arată întotdeauna bine: nu îl laşi nici să se murdărească, nici să devină dezordonat. Dacă aţi luat o gustare în faţa televizorului, duceţi imediat vasele la bucătărie. Aveţi musafiri şi le arătaţi albumele foto? Cineva din familie să le ducă, după ce aţi terminat, la locurile lor. Şi aşa mai departe, doar ştii şi tu cum se menţine curăţenia, nu?

 

Sursa foto: houzz.com

 

 

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.