TIOR

Cata energie intr-un singur living!

Orice cameră poate fi revitalizată cu decoraţiunile potrivite, darămite un living! Livingul este camera cel mai uşor de amenajat, pentru că este totul atât de uşor adaptat după diferitele stiluri de amenajări interioare, mai ales dacă optezi pentru stilul eclectic despre care am mai scris şi aici.

 

Paleta cromatică potrivită

 

Alege culorile preferate pentru a domina fiecare cameră în parte, fiecare cameră din locuinţa ta va avea o altă personalitate, însă totul depinde de gusturile tale. O cameră cu personalitate nu va fi niciodată decorată în culori neutre sau în non-culori, ci va avea măcar un strop de culoare.

 

Cum ştii care este culoarea potrivită? Culoarea potrivită este cea care îţi place ţie cel mai mult. Important este să găseşti nuanţa potrivită şi elementele potrivite pentru completarea acesteia. Şi nu uita: nu există culori care să nu se potrivească între ele, trebuie doar să găseşti nuanţele potrivite.

 

Câte un strop de culoare

 

În câteva puncte din camera pe care o decorezi trebuie să se regăsească măcar câte un strop de culoare cât mai intens, pentru un efect vizual cât mai puternic. După ce alegi culoarea preferată şi alegi elementele de bază dintr-o cameră în culori cuminţi (alb, gri, cenuşiu, bej, crem, maro etc), mai rămâne numai să alegi obiectele de contrast.

 

În imaginile din galeria foto, elementul contrastant este acel fotoliu albastru, alături de canapeaua albastră. Sunt nuanţe diferite, dar destul de apropiate încât să arate bine împreună şi să se creeze astfel un decor armonios.

 

Echilibru cromatic, un pas de neomis

 

O cameră nu poate fi doar cu pereţi albi (şi dulapuri şi rafturi albe), parchet laminat în culori neutre şi cu o canapea albastră. Un astfel de aranjament ar dezechilibra respectiva cameră din punct de vedere estetic: totuşi, va trebui să adaugi elemente în culori calde în cameră. Aceste elemente în culori calde vor fi dintre cele mai discrete: un ghiveci pastelat, o perdea cu imprimeu nu prea evident, un taburet tapisat cu broderie discretă şi aşa mai departe. De asemenea, poţi alege şi decoraţiuni pentru pereţi: placări, autocolant, tapet, desene pe pereţi (desene murale) etc.

 

Reprezentări ale hobby-urilor la vedere

 

Care sunt hobby-urile tale? Ce-ţi place să faci în timpul tău liber? Ultimul pas al amenajărilor interioare este lăsarea amprentelor personale: Într-un suport, pe un perete, vei aşeza o chitară (dacă îţi place să asculţi muzică sau să cânţi la chitară), pe rafturile din cameră vei aşeza diferite sculpturi, rame cu fotografii sau tablouri în locul rafturilor, dacă artele vizuale sunt cele care îţi plac.

 

Apoi, cu toate culorile acelea de jur împrejur, astfel de elemente personale nu vor ieşi în evidenţă pentru a lăsa privitorii să te citească precum ar citi o carte deschisă, ci vor fi acolo numai pentru a te ajuta pe tine să te simţi în largul tău şi a avea o casă confortabilă şi prietenoasă.

 

Sursa foto: houzz.com

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.19 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI