Cartile bine aranjate fac biblioteca frumoasa

29-02-2016 / Blog amenajari living

Pasiunea pentru cărți se poate regăsi cu ușurință în amenajarea livingului. Vorbim aici și de o plăcere de a citi o carte bună într-un loc relaxant. De aceea, câteva idei de amenajare a livingului nu strică, mai ales dacă ți-ai propus să te bucuri de o imagine estetica și funcțională a bibliotecii destinate cărților tale preferate.

Găsește-le cu ușurință

Asigură-te că alegerea bibliotecii și a modului de organizare a cărților îți vor ușura procesul de găsire a titlului sau autorului pe care îl cauți. Aici putem include și găsirea unui stil decorativ care contribuie decisiv la aspectul final al bibliotecii.

Apoi, urmează să alegi stilul de sortare al cărților, în funcție de numele autorului, numele cărții sau subiect.

Sortare cromatică

Dacă ești genul tipicar și fiecare culoare din living este atent aleasă, atunci te poți orienta către o sortare cromatică a cărților. Ia în calcul că până la un rezultat final mulțumitor, trebuie să dedici timp aranjamentului cromatic.

Procesul de amenajare a cărților în rafturile bibliotecii poate varia în funcție de numărul acestora și varietatea cromatică a fiecărui cotor de carte în parte.

Cărți supradimensionate

Aranjarea cărților în bibliotecă în funcție de dimensiunea lor poate fi o alegere inspirată. Mai ales dacă o mare parte din vechea bibliotecă era dezorganizată din pricina volumelor mari de cărți. De cele mai multe ori, acestea sunt ediții ale cărților de artă și design, cărți supradimensionate ce ocupă mult spațiu în bibliotecă.

Ia în considerare aranjarea cărților supradimensionate în poziții orizonale și în partea de jos a bibliotecii. În rest, nu uita de ordinea crescătoare pe care cărțile o vor respecta în sortarea lor pe rafturi.

Sursa foto: houzz.com

 

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.