TIOR

Avantajele canapelelor cenusii

Când îţi amenajezi pentru prima dată locuinţa personală, ai putea avea cateva retineri in ce priveşte amenajarea locuinţei în culori îndrăzneţe. Astfel, probabil dormitorul va fi decorat în culori neutre, la fel ca bucătăria, baia va fi albastră, iar livingul în alb şi gri. Nu e nimic rău aici – dacă devine o locuinţă prea monotonă, totul se poate corecta sau condimenta pe parcurs. Este în regulă să alegi pentru living, de exemplu, pereţi albi şi o canapea gri pentru că...

 

...Merge bine cu nuanţe calde.

 

Nu există dovadă mai bună decât imaginile că griul se potriveşte bine cu orice nuanţă caldă. Deşi este percepută de multe persoane ca fiind rece, culoarea gri este o culoare neutră. Pentru a compensa cumva impresia de răceală pe care o poate provoca o piesă de mobilier masivă şi gri (cum ar fi o canapea), aceasta trebuie accesorizată cu pernuţe decorative într-o culoare caldă. Dacă accesoriile din restul camerei vor avea şi ele o culoare caldă asortată cu pernuţele decorative, atunci este chiar mai bine!

 

... Merge bine cu nuanţele reci.

 

Da, este chiar aşa: griul se potriveşte deopotrivă cu nuanţele calde şi cu nuanţele reci. Însă, dacă nuanţele calde se potrivesc de minune şi cu nuanţele maronii, cele reci merg cel mai bine cu nuanţele de gri. Aşadar, dacă îţi plac culorile reci şi nu ai siguranţa că vei putea jongla cu ele destul de bine pentru a crea un decor primitor şi echilibrat, alege pereţi albi, podea cât mai simplă şi o canapea confortabilă gri, pentru ca apoi să îţi poţi accesoriza livingul cu toate ornamentele albastre, verzi şi violet pe care ţi le doreşti.

 

... Este cea mai neutră culoare neutră.

 

Sigur, în funcţie de materialul tapiseriei canapelei, aceasta din urmă poate avea inflexiuni albăstrii, violet, metalice şi aşa mai departe. Totuşi, culoarea ca atare este prin excelenţă o culoare neutră, căci este rezultată din două nonculori. De aceea, griul se potriveşte cu orice. Da, chiar cu orice. Ca provocare, gândeşte-te la ceva ce nu ar fi potrivit cu o canapea gri!

 

... Vine în tot felul de nuanţe, modele şi forme.

 

Producătorii de mobilă optează de obicei pentru cele mai simple nuanţe, iar regina lor este culoarea gri. Cumpărătorii pot accepta mai uşor obiectele care au un aspect neutru, iar dacă vor să îşi personalizeze mobilierul vor putea oricând să îmbrace canapeaua gri într-o husă cât de colorată vor ei. Iată, chiar poate fi toată lumea mulţumită!

 

... Se potriveşte cu orice stil.

 

Poate ajuta la crearea unei atmosfere relaxate sau poate completa un decor elegant. O canapea gri poate fi prietenoasă şi formală în acelaşi timp – totul depinde de restul accesoriilor din cameră sau obiectele pe care le aşezi pe canapea sau lângă canapea.

 

În funcţie de forma şi dimensiunea sa, o canapea gri poate fi asociată stilului elegant, stilului contemporan, stilului minimalist, stilului eclectic, stilului industrial şi aşa mai departe. Desigur, definirea stilului nu depinde numai de modelul şi culoarea canapelei, ci şi de restul obiectelor dintr-o cameră.

 

Poţi citi aici mai multe despre alegerea canapelei. 

 

Sursa foto: houzz.com, ©Crate&Barrel, Alex Findlater, Bryant Alsop, Ashley Winn Design, Yanic Simard

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.23 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI