TIOR

Amenajarea unui dining contemporan

Nu mai este la modă să îţi inviţi musafirii în sufragerie, acum oaspeţii poftesc în living şi se aşază la masă în dining. Iar pentru a avea un dining contemporan unde să îţi inviţi cu mândrie oaspeţii, va trebui să îl amenajezi cu atenţie pentru detalii. Va trebui întâi să te convingi că stilul contemporan este potrivit pentru tine şi ceilalţi locuitori ai casei. Apoi...

 

Alege texturi deosebite şi modele simple.

 

Un dining trebuie să aibă neapărat o masă şi câteva scaune. Ideal ar fi ca scaunele să fie asortate şi ca inventarul să nu se oprească aici, ci să cuprindă şi o servantă potrivită.

 

În plus, diningul va avea un aspect complet abia dacă este poziţionat într-o cameră cu ferestre cât mai largi, dacă accesoriile ferestrelor sunt uşor elegante (perdelele simple, dintr-un material greu şi cu model cât mai simplu) şi dacă produsele de iluminat sunt poziţionate în aşa fel încât să pună în evidenţă modelul deosebit din textura fotoliilor şi scaunelor.

 

Potriveşte mai multe tipuri de lumină.

 

Pentru a putea instaura mai multe tipuri de atmosferă, vei avea nevoie de mai multe tipuri de corpuri de iluminat. Aşa cum poţi vedea şi în imaginile din galeria foto, felul în care se propagă lumina într-o cameră poate schimba total atmosfera şi aspectul unei camere.

 

Contează atât designul corpurilor de iluminat, cât şi poziţionarea acestora. De asemenea, ai putea să le poziţionezi în apropierea unei oglinzi (cu cât mai mare, cu atât mai bine) pentru a spori luminozitatea unei camere.

 

Alege totul simplu, apoi condimentează cu artă.

 

Pentru un dining contemporan, este ideal să alegi mobilier şi decoraţiuni cât mai simple. Astfel, spaţiul amenajat ar avea un aspect aproape minimalist. Însă, pentru că ai ales stilul contemporan poţi alege decoraţiuni complexe, corpuri de iluminat voluminoase (chiar şi candelabre lucioase) şi tablouri mari şi colorate.

 

Optează pentru culori mai simple.

 

Stilul contemporan înseamnă şi o paletă cromatică restrânsă, însă nu trebuie să renunţi în totalitate la culorile preferate. Culorile se pot regăsi în florile proaspete ce nu pot lipsi de pe masa din dining, se pot regăsi în puţinele obiecte de artă alese pentru decorarea camerei sau în diferite accesorii.

 

De exemplu, dacă toată zona destinată diningului tău contemporan este în nuanţe neutre şi nuanţe cenuşii, poţi alege ca feţele de masă să aibă diferite culori, poţi opta pentru şerveţele colorate sau pahare multicolore. Stilul contemporan al camerei nu trebuie să îţi strice plăcerea de a avea o locuinţă colorată şi veselă.

 

Pentru mai multe sugestii pentru amenajarea diningului, click aici

 

Sursa foto: freshomedecors.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.28 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI