Zile mai lungi si mai pline

14-07-2014 / Blog amenajari gradini

Vara avem mai multă energie, aşa că zilele mai lungi sunt o necesitate absolută. De ce nu ai face şi serile să fie şi mai lungi, aşa încât să ai impresia că şi ziua a durat mai mult? Astfel, vei putea avea un program mai încărcat şi care ar contribui la o vară de pomină. Cum se face? Iluminezi orice spaţiu ai în afară şi organizezi tot felul de activităţi în acest spaţiu.

 

Nu are rost să te lungeşti până mai târziu dacă nu faci nimic. Iluminează-ţi grădina, balconul sau terasa, dar fă-o în scopul petrecerii timpului aici. În funcţie de corpurile de iluminat alese, de spaţiul disponibil şi de mobilierul sau obiectele de decor utilizate pentru amenajarea acestei zone de pe proprietatea ta.

 

Seri de poveşti

 

Adună-ţi oamenii dragi la tine acasă cât mai des. Strângeţi-vă împreună într-un colţ din grădină sau de pe terasă, pentru a vă bucura de serile răcoroase şi apucaţi-vă de spus poveşti: ori poveşti auzite, ori bancuri, ori planuri de viitor, ori fapte şi evenimente prin care aţi trecut. Puteţi face concursuri de poveşti de groază, de poveşti amuzante sau de poveşti penibile, puteţi face întreceri de viteză de vorbire şi aşa mai departe.

 

Pentru astfel de momente ai nevoie de fotolii confortabile, de câteva băuturi răcoritoare (eventual şi o măsuţă unde să fie acestea aşezate) şi de corpuri de iluminat care să propage o lumină clară, aşa încât să se vadă bine chipurile tuturor celor strânşi aici.

 

Seri pe petreceri

 

Câteva scaune aşezate pe marginea „ringului” de dans, multe instalaţii luminoase care să ţină loc de tavan, beţişoare parfumate care să ţină ţânţarii cât mai departe şi apoi... să curgă muzica! Nu ai nevoie decât de chef de dans şi de băuturi răcoritoare la îndemână – fiind vară, trebuie să te hidratezi foarte bine.

 

Seri de jocuri

 

Jocurile de societate sunt de tot felul: de la mima şi „telefonul fără fir” şi până la remy, poker şi jocurile pentru consolă şi „boardgames” (jocuri de tip „Monopoly”, „Catan” etc). Organizează astfel de seri, dar asigură-te că lumina este potrivită: ori ai un proiector pentru cel care mimează, ori ai un mare felinar deasupra mesei de joc, însă destul de sus agăţat pentru ca toate gâzele care trag la lumină să nu vă deranjeze. Alege corpurile de iluminat potrivite.

 

Atelier nocturn

 

Mai ales dacă îţi place să scrii, s-ar putea ca serile şi nopţile de vară să fie momente perfecte pentru a mai compune câte ceva. În acest caz, nu îţi trebuie decât o măsuţă, un fotoliu sau un scaun confortabil şi o lampă pentru masa de lucru. S-ar putea să vrei să vizitezi şi articolul „Când mă fac mare... am să fiu scriitor!”

 

Sursa foto: houzz.com

 

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.