TIOR

Util si placut: plantele in ghiveci

Pentru că pentru mulţi dintre noi grădinăritul reprezintă una dintre cele mai mari pasiuni, trebuie luată în calcul prezenţa ghivecelor în noua dumneavoastră locuinţă.

 

Utilitatea plantelor în ghiveci

 

Dincolo de motivele pur estetice ale plantelor de apartament, acestea au multiple beneficii: îmbunătăţirea stării de spirit, sprijinirea unei educări spirituale organizate şi responsabile şi, mai ales, îmbunătăţirea calităţii aerului.

 

Dacă tot veni vorba despre utilitate, puteţi adapta plantele cultivate în funcţie de scopul încăperii. De exemplu, în bucătărie puteţi planta diferite plante aromatice şi condimente, fiecare cu ghiveciul său, desigur: pătrunjel, mărar, busuioc, cimbru.

 

Pentru living puteţi alege plante care înfloresc, astfel încât să fie mereu un aer proapăt şi vesel, pentru camera copiilor câteva plante mici şi cât mai puţin pretenţioase, iar în dormitor plante agăţatoare sau plante care nu au nevoie de foarte multă lumină sau umiditate: orhidee, cyclamen, violete de Parma etc.

 

Nu uitaţi: numărul plantelor dintr-o cameră este recomandat să fie trei sau nouă, conform principiilor Feng Shui.

 

Ce plante cultivăm?

 

Din acest punct de vedere, preferinţele diferă de la om la om, însă pentru alegerea plantelor potrivite va trebui să ţineţi cont şi de spaţiul pe care îl aveţi de decorat, de necesităţile fiecărei plante (umiditate, lumină) şi de volumul pe care îl vor avea atât ghiveciul, cât planta în sine.

 

De asemenea, numărul plantelor, dispunerea lor în cameră şi modelul de ghiveci ales pentru fiecare plantă în parte pot schimba radical ambianţa fiecărei încăperi.

 

Dintre cele mai indicate plante de crescut în casă, amintim aloe vera, planta păianjen (Chlorophytum Comosum), planta şarpe, crizantemele, ficusul, iedera, filodendronul şi calele.

 

Fiecare dintre aceste plante este cunoscută pentru calitatea de a contribui în mod semnificativ la purificarea aerului, iar aerul curat este o necesitate din ce în ce mai mare a societăţii contemporane. Prin urmare, creşterea plantelor de apartament este încurajată din toate punctele de vedere. Acestea sunt utile şi estetice, dacă sunt îngrijite corespunzător.

 

Pentru un aspect şi mai plăcut, nu ezitaţi să petreceţi câteva ore cu cei dragi, timp în care să personalizaţi ghivecele: le puteţi picta, puteţi să le decoraţi cu mozaic sau le puteţi reinventa din diferite obiecte pe care nu le mai folosiţi (boluri, cizmele copiilor, becuri, ulcioare, scaune etc ).

 

Aşezaţi-le la fereastră, pe podea sau pe birou, în funcţie de dimensiunile şi necesităţile plantei, dar şi conform propriului simţ estetic.

 

Surse foto: freshome.com, pinterest.com, care2.com, mnn.com

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.28 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI