TIOR

Unde faci gratarele vara asta?

Unde se fac grătare? În locurile special amenajate din parcuri sau la restaurante sau, cel mai bine, chiar în grădina ta. Dacă stai la casă, îţi poţi uşura mult toată munca cu grătarul, căci nu mai trebuie să cari alimentele, cărbunii şi aşa mai departe până în parc sau la nu ştiu ce tovarăş de grătar care are un spaţiu bun în spatele garajului... Trecând peste aceste "detalii", haide să discutăm despre cum se amenajează chiar în curtea casei o zonă perfectă pentru grătar!

 

Unitatea spaţiului

 

Ideal ar fi să nu ai grătarul într-o margine a grădinii şi aşezarea pentru invitaţi şi restul familiei în celălalt colţ: staţi cât mai aproape, pentru a vă ajuta, pentru a glumi împreună, a povesti împreună şi aşa mai departe. Nu izola omul care pregăteşte grătarul: poate fi plăcut, dar nu este visul nimănui să stea să păzească un grilaj cu carne pe el şi oricum totul este mai plăcut atunci când ai companie. Aşadar, lângă grătar aşază o masă înaltă şi câteva scaune din cele înalte pentru bar, ca să stea toată lumea în aceeaşi zonă.

 

Un loc pentru pregătiri

 

Asigură în apropierea grătarului există şi o suprafaţă pe care să pregătiţi bucatele de copt: o măsuţă cu de toate: recipiente, evantaie, cuţite, condimente, furculiţe, uleiuri, vin şi aşa mai departe – ştiţi voi mai bine cum vă veţi pregăti bucatele.

 

Umbră pentru toată lumea

 

Ar fi recomandat să existe o umbrelă mare, funcţională, care să ţină umbră tuturor celor strânşi în jurul grătarului, mai ales dacă vreţi să şi mâncaţi în aceeaşi zonă. Desigur, puteţi şi să nu o strângeţi, dacă vreţi să vă bronzaţi niţel odată cu ciupercile şi cotletele de pe grătar. Totuşi, umbrela e bine să existe – ajută şi la crearea unei atmosfere mai plăcute, şi ca adăport împotriva unei ploi uşoare, şi la crearea unui loc unde să îţi odihneşti puţin ochii.

 

Acoperiş pentru grătare pe ploaie

 

Adăpostul pe care l-am menţionat câteva cuvinte mai sus este foarte important: dacă tot pregăteşti în grădină un loc pentru grătar, ar fi drăguţ dacă l-ai putea folosi oricând în timpul anului, nu numai câteva săptămâni, vara. De aceea, este bine să construieşti un foişor sau un soi de bucătărie de vară unde să fie inclus şi grătarul, aşa cum vei vedea şi în galeria foto unde este câte o imagine pentru fiecare sugestie notată aici, chiar în ordinea lor.

 

Un loc pentru masă şi accesorii

 

Desigur, după ce aţi pregătit grătarul împreună, trebuie să şi mâncaţi bucatele pregătite şi doar nu veţi merge în casă când afară e aşa vreme bună! Amenajează totul aşa încât masa pe care au stat până acum băuturi şi aperitive să poată fi transformată cu uşurinţă într-o masă de dining – şi nu uita de accesorii! Ţine la îndemână vasele şi tacâmurile, precum şi câteva lumânări, o vază cu flori proaspete sau un ghiveci şi, de ce nu, un platou decorativ cu fructe şi legume proaspete.

 

Sursa foto: houzz.com

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.23 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI