TIOR

Un colt de gradina pentru intimitate

Ar fi şi păcat să ai o grădină numai a ta şi să nu o amenajezi după pofta inimii; iar dacă inima îţi cere şi un colţ ceva mai retras... noi avem câteva sugestii pentru tine. Indiferent că îţi doreşti un colţ retras în grădină pentru meditaţie, pentru momente romantice sau pentru mic dejunuri liniştite.

 

Un soi de baracă

 

O casă mică din lemn construită cât mai departe de casa de locuit poate fi utilizată şi în vreme rece, şi în vreme caldă. Şi o poţi mobila cu piese direct proporţionale: o saltea mică din paie, o banchetă, o masă mică şi o veioză. Ai nevoie de mai mult de atât pentru acele câteva clipe de linişte pe care ţi le rezervi în acest loc? Fă-le loc în jurul tău, dacă sunt necesare.

 

Şi nu uita să plantezi de jur împrejur arbori şi arbuşti care să îţi ofere acel sentiment de siguranţă şi de intimitate bine conservată, precum şi câteva flori frumos mirositoare, pentru ca tot văzduhul să fie parfumat de florile preferate. S-ar numi aromaterapie şi ar fi gratuită!

 

Un colţ retras şi înfloritor

 

Plantează tot ce vrei la tine în grădină, dar plantează totul în aşa fel încât să se creeze o poieniţă. După ce toate plantele cresc pe cât de mult ţi-ai dorit, aşază în mijlocul poieniţei o masă potrivită spaţiului creat şi scaune sau fotolii pe care să te aşezi. Desigur, poţi înlocui masa în grădină cu un hamac sau cu o rogojină şi o masă pitică unde să serveşti ceaiul chinezesc. În apropiere, „construieşte” un perete din wisteria sau mâna-Maicii-Domnului sau altă plantă căţărătoare care este parfumată şi îţi este pe plac.

 

Un pavilion luminos

 

Şi cu un copac sau doi alături, şi cu pereţi care să permită trecerea luminii naturale, şi cu o alee care să ducă de la casă până la el, un pavilion înconjurat de spoturi luminoase sau de alte mici corpuri de iuluminat ar fi un loc numai bun unde să mergi pentru a-ţi aduna gândurile sau pentru a te relaxa, pur şi simplu. Nu ar fi rău să plantezi mentă de jur împrejurul acestuia, pentru a atrage licurici care să-ţi ţină de urât în timpul petrecut acolo.

 

O curte boemă

 

Spaţiile boeme implică adesea lucruri foarte simple, dar şi obiecte lucrate manual, obiecte antice (vintage) şi o vegetaţie aparte. Vei vedea în a patra imagine din galeria foto că există şi flori şi arbuşti plantaţi direct în sol, dar şi foarte multe plante crescute în ghiveci (acestea din urmă sunt din cele prea sensibile pentru a putea fi ţinute mereu afară şi care, când este rece afară, sunt aduse în casă.

 

Cât despre mobilier şi decoraţiuni... te poţi inspira şi din imaginea din galerie, dar le poţi alege şi pur şi simplu după plac. Ia în considerare faptul că aceste lucruri vor fi expuse tuturor factorilor exteriori: bătaia directă a soarelui, umiditate, vânt etc.

 

Click aici pentru mai multe sugestii pentru amenajarea grădinii.

 

Sursa foto: houzz.com

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.4 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI