TIOR

Un ascunzis simpatic in gradina

Mare e grădina ta? Nu este necesar să fie foarte mare grădina pentru a-ţi putea asigura un colţ numai al tău, ci numai de puţină inventivitate şi de puţină muncă. Dacă investeşti puţină energie în grădina ta, ar putea deveni locul preferat de pe proprietatea ta.

 

Desigur, totul depinde de spaţiul disponibil, de nevoile familiei şi de gusturile tale, precum şi de scopul pe care ai vrea să îl aibă acest ascunziş: dacă vrei să vii aici să îţi serveşti ceaiul cu cineva apropiat sau dacă îţi doreşti să fie colţul de linişte, colţul de meditaţie sau colţul de lectură şi aşa mai departe.

 

Un culcuş romantic

 

O băncuţă frumoasă din lemn bine tratat aşezată în spatele grădinii şi înconjurată de trandafiri agăţători – alege soiul preferat, care să aibă culoarea potrivită a florilor (alb, roz, roşu?) - este tot ce îţi poţi dori într-o seară târzie de vară. Lasă câteva lumânări la îndemână, aşa încât, dacă luna nu vă este martoră, să aveţi o licărire de lumină pentru a vă distinge degetele şi a ghici unde-s buzele cu mai multă uşurinţă.

 

Un loc frumos şi simplu pentru micul dejun

 

Alege în grădina ta o zonă nu foarte mare, dar destul de cuprinzătoarea încât să poţi aşeza aici o măsuţă şi două sau trei scaune simple (poate chiar pliabile) şi unde poţi aduce bolurile cu cereale şi paharele cu suc natural pe care le vei servi în răcoarea dimineţilor senine. Aerul curat din grădina ta va creşte şi pofta de mâncare (deci nu vei mai avea scuza că nu poţi mânca dimineaţa) şi tonusul totodată.

 

Oază de linişte pentru meditaţie

 

Dacă îţi doreşti un colţ numai al tău unde să stai pe un şezlong sau poate numai pe un tatami (covoraş din paie împletite) sau pe o salteluţă din izopren şi să îţi faci exerciţiile de yoga sau, pur şi simplu, să meditezi, grădina este locul potrivit. Poţi planta arbuşti (merişori, de exemplu) pentru a-ţi delimita zona pentru meditaţie.

 

Un colţ al tău pentru exersarea unui instrument

 

Îţi place să cânţi la diferite instrumente sau vrei să înveţi să cânţi? Dacă vrei să exersezi şi în afara orelor, poţi construi pereţi din plante: flora are darul de a reduce propagarea sunetelor, aşa că în grădină este locul potrivit pentru exersarea.

 

Un loc pentru siesta

 

Dacă locuieşti în casă, este foarte posibil să fie uneori mai cald înăuntru decât afară. Aşază un şezlong sau instalează un hamac în grădină unde, chiar dacă este cald, mai adie o boare de vânt, ai puţin mai mult aer de inspirat, puţin mai mult oxigen de tras în piept.

 

Sursa foto: houzz.com

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.27 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI