Tine legatura cu exteriorul

17-02-2015 / Blog amenajari gradini

Dacă locuieşti la casă şi chiar dacă locuieşti într-un apartament cu balcon sau terasă, este păcat să nu creezi un flux de energie în interiorul locuinţei tale prin conexiunea cu exteriorul. Dacă nu ai suficient spaţiu pentru a petrece timp afară, atunci creează-ţi măcar o privelişte frumoasă. Acest articol se va adresa în special celor care locuiesc la casă şi au posibilitatea să îşi amenajeze o grădină frumoasă şi prietenoasă.

 

Relaxare în orice sezon

 

Dacă tot dispui de ceva spaţiu în jurul casei, ar trebui să profiţi de acest lucru şi să amenajezi frumos grădina sau terasa. Şi nu ar fi rău nici să iei în calcul adaptarea exteriorului locuinţei tale pentru a putea profita de acest spaţiu cât mai mult timp din an: asigură-ţi un colţ unde nu te-ar putea niciodată ploaia, un loc confortabil unde să te aşezi, vegetaţie care să ţină răcoare vara şi un şemineu care să te încălzească în serile răcoroase de toamnă şi în timpul iernii. În locul unui şemineu poţi amenaja un loc pietruit unde să faceţi focuri de tabără.

 

Facilitarea accesului către exterior

 

Dacă trebuie să sari peste o canapea şi să deschizi două uşi cu câte trei încuietori până să ajungi în curte, probabil că vei renunţa destul de uşor la ideea de a merge în grădină. Aşadar, încearcă să uşurezi pe cât de mult accesul către exterior atunci când amenajezi interiorul şi optează pentru uşi cât mai uşor de deschis.

 

Creşterea de copăcei în interior

 

Nu ar fi o idee rea ca şi în interior să creşti diferiţi copăcei (arbori tineri sau arbuşti) care să facă mai lină trecerea dintre interior şi exterior. Ori, dacă nu îţi place ideea de a avea ghivece în interiorul locuinţei tale, încearcă să alegi ferestre cât mai largi sau poate chiar un perete din sticlă prin care să se vadă bine grădina. Ia în considerare măcar ca uşa de acces în grădină să fie din sticlă. Imaginile din galeria foto sunt ilustrative pentru această idee.

 

Îmbinarea arhitecturii cu verdeaţa

 

Pentru un design cât mai armonios se va opta întotdeauna pentru combinarea elementelor. De data aceasta, se recomandă împletirea elementelor vegetale cu elemente de arhitectură în grădină, precum şi sădirea unor plante căţărătoare la baza pereţilor casei.

 

Mobilier în exterior

 

Despre mobilierul de exterior şi despre întreţinerea acestuia am discutat într-un articol anterior, aşa că nu vom insista asupra acestui aspect. Vom mai spune numai atât: ia în considerare amenajarea unui spaţiu pentru servit masa ori a unui spaţiu de relaxare în grădina ta sau pe terasă, pentru a te putea bucura cât mai mult de natură şi de aerul proaspăt de afară.

 

Sursa foto: houzz.com

 

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.