TIOR

Tendintele 2014 pentru exterior

Deşi ne ocupăm foarte mult de amenajări interioare, "home design" înseamnă amenajarea întregii locuinţe, inclusiv a exteriorului acesteia. Desigur, acest lucru presupune existenţa unui spaţiu exterior locuinţei tale; cum ar fi... o curte? O terasă? Haide să trecem direct la câteva dintre ideile designer-ilor pentru 2014 – se poate să nu fie o idee nouă, dar un mod de abordare proaspăt.

 

Saună exterioară

 

Dacă îţi place să elimi toxinele şi să te relaxezi... stând, atunci o saună este perfectă pentru tine. De obicei, se evită amenajarea unei saune în interiorul casei pentru a diminua umiditatea (deşi este numai o prejudecată), dar, dacă tot ai o curte sau o terasă, poţi amenaja o saună micuţă aici. Nu arată rău şi este şi utilă.

 

O cadă exterioară

 

Ce poate fi mai plăcut decât o baie fierbinte când afară plouă sau ninge? Cu siguranţă că, dacă de gândeşti puţin, vei găsi câteva lucruri mai plăcute, însă piscinele încălzite şi căzile exterioare chiar sunt foarte apreciate de designeri, mai ales dacă se folosesc materialele şi ornamentele potrivite. Anul acesta se mizează foarte mult pe materiale cu aspect natural şi pe mozaic.

 

Loc amenajat pentru foc de tabără

 

Un loc amenajat pentru un foc de tabără ar fi ideal, căci nimeni nu îşi doreşte să se trezească într-o dimineaţă şi să iasă pe terasă să îşi admire grădina, iar acolo să fie mai multe grămăjoare de cenuşă, rumeguş şi lemne şi cărbuni pe jumătate arşi. Apoi, în jurul acestui locşor se pot organiza tot felul de întâlniri între prieteni, între partenerii de viaţă, romantice sau mai puţin romantice, cu bezele coapte, pahare cu vin fiert, cântece haiduceşti şi/ sau cântece de chitară. Desigur, activităţile vor depinde numai de voi şi de stilul vostru de viaţă.

 

Banchetă din materiale naturale, accesorii confortabile

 

În grădină nu ai niciun motiv pentru care să aşezi o canapea scumpă cu o tapiserie şi mai scumpă. Alege mai degrabă mobilier de grădină improvizat din materiale naturale, ca bancheta aceea din piatră din galeria foto. Nu se va deteriora din cauza condiţiilor meteorologice, dar vei putea sta confortabil pe ea după ce aşezi pernuţele potrivite.

 

Iluminare inventivă

 

Alege mobilier pentru exterior care să fie lase puţin spaţiu între partea inferioară şi podea. Apoi pune la punct instalaţia electrică aşa încât corpurile de iluminat să fie "ascunse" sub piesele de mobilier şi să propage o lumină nu prea puternică, dar suficientă cât să vezi chipurile celor din jur.

 

Floră sălbatică

 

Mai ales pentru cei care nu sunt pasionaţi de grădinărit, amenajarea grădinii poate fi o adevărată pacoste. Nu şi dacă optezi pentru flora naturală, sălbatică. Trebuie doar să tunzi copacii şi iarba din când în când, în rest, natura îşi va urma drumul, asigurându-ţi o peluză sălbatică frumoasă şi uşor de întreţinut.

 

Grădini... verticale

 

Poţi să alegi ca întreg spaţiul să fie destinat gazonului, iar, dacă vrei şi plante decorative sau dacă, pur şi simplu, vrei mai multă verdeaţă în jurul casei, poţi opta pentru o grădină verticală, fixată pe perete. Te poţi servi de ultima imagine din galeria foto ca exemplu.

 

Sursa foto: freshome.com

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.31 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI