Sculpturi vii pentru gradini cu personalitate

20-03-2015 / Blog amenajari gradini

Despre personalitatea grădinilor am discutat şi în articole anterioare. Aşadar, îţi va fi uşor să alegi un stil anume pentru grădina ta, în funcţie de tipologia în care te regăseşti: stilist, familist sau copil, mizantrop, romantic, filosof, extravertit.

 

Totuşi, pentru o grădină absolut nemaivăzută, trebuie să alegi un design cu totul deosebit. De exemplu, o sculptură. Dacă este vie, este cu atât mai bine. Sculpturile nu pot fi vii decât dacă te foloseşti de ajutorul naturii pentru a o crea: ornează totul cu plante naturale care să crească pe sculturile tale şi oferă-le sculpturilor mai multă culoare şi energie realizându-le din plante, la propriu, nu doar decorându-le cu flori şi frunze.

 

Sculpturi din pământ, arbuşti şi flori

 

Poate fi foarte greu, pentru că este un proces complex şi care durează mult. Dar dacă ai îndemânărea şi priceperea necesare sau pe cineva talentat care să-ţi sară în ajutor şi spaţiul necesar în grădină, ai putea avea o sculptură frumoasă.

 

Totul începe cu un deal din pământ. Dacă vrei să fie mai înalt, te poţi ajuta de plase sau stâlpi din fier sau din lemn, sau poate chiar arbuşti (pe care va trebui să îi aştepţi să crească sau să îi cumperi gata crescuţi la înălţimea potrivită). Apoi, oferă-i forma dorită. Pentru acest lucru, te poţi ajuta şi de pietre de diferite dimensiuni sau bucăţi de lemn. În funcţie de culorile pe care trebuie să le aibă aranjamentul vei alege florile, mai înalte ori mai mărunte, pe care să le plantezi pe sculptura ta. Ai grijă când le plantezi, să nu strici forma sculpturii.

 

Sculpturi din copaci

 

Există copaci care se răsucesc în timp ce cresc. Dar te poţi juca şi cu arborii normali: dacă tulpina va avea o singură direcţie în care poate creşte, atunci în acea direcţie va creşte. Pentru cei care nu vor să chinuie copacii şi să le influenţeze prea mult felul în care cresc sunt recomandate sălciile, ale căror plete le poţi împleti în timp ce cresc, iar ele vor continua să crească. Vei vedea în galeria foto câte modele se pot face din crengile copacilor.

 

Sculpturi din împletituri

 

Împletiturile le vei putea realiza şi din arbuşti (viţă-de-vie, de exemplu) şi sălcii vii, dar şi din crengi îndepărtate de pe tulpinile copacilor. Dacă acel capăt de unde creanga a fost tăiată este ţinut în apă sau plantat în pământul reavăn, s-ar putea chiar să prindă rădăcini. Apoi vei orna totul cu muşchi sau flori mărunte plantate în pământul aşezat în scopiturile create în împletituri.

 

Sperăm că galeria foto este suficient de cuprinzătoare pentru a te inspira dacă îţi doreşti o sculptură vie în propria ta grădină.

 

Sursa foto: inhabitat.com, ceritadunia.com, nagaplus.blogspot.ro, mnn.com, worldofthewoman.com, decoradvisor.net, bigbigtech.com, pfgrenada.com, ourworldstuff.com, gardendesign.com

 

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.