TIOR

Porti ca de poveste

Felul în care arată poarta influenţează felul în care este văzută grădina. Atmosfera dintr-un spaţiu deschis porneşte, la fel ca aleile, de la poartă. Aşadar, în amenajarea grădinii ar fi bine să iei în considerare şi alegerea unei porţi cu un model deosebit, pentru ca aspectul grădinii tale să fie complet.

 

Este de la sine înţeles că poarta grădinii nu poate şedea de una singură în mijlocul grădinii, ci are nevoie de un gard potrivit. Gardul poate fi construit din diferite materiale sau poate fi un gard verde – după gust. De altfel, nu ar fi rău ca în grădină să ai decoraţiuni care să se asorteze cu poarta respectivă.

 

Poarta către grădina secretă

 

Dacă ai o grădină suficient de mare, poţi amenaja un spaţiu intim într-o parte a acesteia. Pentru a delimita bine această zonă din grădină, vei alege o poartă misterioasă, pe care o vei înconjura cu vegetaţie: copaci sau plante căţărătoare plantate lângă gard – tu alegi. Acest loc poate deveni ocazional spaţiul unei petreceri tematice (va fi imposibil să nu ţii aici, la un moment dat, o petrecere cu tema „Alice în Ţara Minunilor”) sau pentru momente memorabile alături de cei dragi.

 

Intrare cu două uşi

 

Poarta alcătuită din două coloane şi două uşi va avea, fără îndoială, un aspect simetric. Fiind o poartă relativ clasică, va trebui ca şi grădina să fie amenajată în stil clasic. De exemplu, în faţa porţii ai putea amenaja un rond de trandafiri înconjurat de arbuşti pitici, tunşi la linie (merişor, de exemplu).

 

Pentru a amenaja o grădină clasică va trebui să fii atent(ă) şi la proporţii, va trebui să te raportezi la calea pe care o deschide poarta ca la un ax şi, în funcţie de acesta, să amenajezi o grădină simetrică.

 

Poarta către „alimentară”

 

Dacă stai la casă, ar fi şi păcat să nu profiţi de acest lucru pentru a sădi într-o parte a grădinii alimentele preferate. Poţi cultiva pomi, legume sau fructe, aşa încât să ai alimentele preferate cât mai aproape de tine. În plus, nimic nu se compară cu satisfacţia de a mânca o căpşună bio, sădită, prăjită, irigată şi culeasă de tine!

 

Desigur, modelul porţii de la grădina cu fructe şi legume trebuie să sugereze acest lucru şi nu va putea fi una din cărămizi şi drugi de fier, ci va trebui să fie o portiţă din lemn, cu un model care să se potrivească şi cu designul casei, şi cu preferinţele tale, şi cu scopul servit.

 

O poartă către nicăieri

 

Ţinutul de nicăieri nu este neapărat nicăieri, ci reprezintă acel spaţiu unde îţi pot evada privirile, fără să se lovească de casa vecinului, de chipul nevestei vecinului, de blocuri sau alte elemente ale vieţii cotidiene. Poarta către nicăieri va fi joasă, construită din piatră (sau cărămizi) şi lemn şi îţi va permite să străbaţi cu privirea un lan întins, o pădure, un lac sau un câmp. Va spune: aici este casa ta, dar poţi evada oricând într-o plimbare dincolo.

 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.43 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI