TIOR

Poarta gradinii spune totul

Înainte de a intra într-o grădină, poţi şti deja cam la ce să te aştepţi: un ambient elegant, relaxant sau tradiţional, bunăvoie sau introspecţie. Şi totul porneşte de la poartă. Aşa cum notam şi aici, porţile pot avea tot felul de dimensiuni şi modele, însă unele duc cu ele un mesaj. Unele te trimit în Ţara Minunilor, altele în Dumbrava Minunată şi, cât ai clipi, tragi zăvorul şi eşti din nou acasă.

 

Dacă locuieşti la casă, trebuie să ştii ce atmosferă îţi doreşti să te întâmpine când deschizi poarta şi să amenajezi totul în aşa fel încât să obţii ceea ce îţi doreşti de la proprietatea ta. Cât despre atmosferă, aceasta este sugerată încă de la intrarea în zona amenajată – de aceea trebuie să alegi cu grijă modelul porţii şi vegetaţia care este vizibilă încă dinainte.

 

O grădină familială

 

Un spaţiu în care să mergi împreună cu familia sau cu prietenii pentru o porţie bună de linişte, poveşti şi voie bună este necesar oricui. Acest loc poate fi amenajat cu uşurinţă dacă ai la dispoziţie o grădină şi câţiva copaci serioşi. Mai multe despre amenajarea grădinii găseşti aici, însă, înainte de toate, alege o poartă prietenoasă, stabilă şi serioasă, dar prietenoasă: cu elemente rotunjite şi alcăuită din lemn, cam aşa ar trebui să arate o poartă care spune „mai poftiţi pe la noi!”

 

Vizibilitate şi artă

 

O poartă lucrată cu îndemânare şi talent îşi poate găsi locul oriunde, chiar şi în mijlocul unui gard simplu, tradiţional, din lemn. O intrare precum cea ilustrată în a doua imagine din galeria foto de mai sus oferă un aspect chic grădinii, conservând tradiţiile. Oferind vizibilitate foarte bună, aceasta sugerează că spaţiul de dincolo de ea este lipsit de capcane şi pericole şi instigă la reverie şi creativitate.

 

Simboluri şi decoraţiuni

 

Dacă familia ta îndrăgeşte un anumit personaj sau o anumită idee şi, mai ales, dacă respectivul caracter distinctiv s-a transmis de-a lungul generaţiilor, poţi transforma acea idee într-un simbol, într-un desen. Mai apoi, vei transforma acel desen în decoraţiune pentru porţile tale, iar el va spune vizitatorilor că, dincolo de porţile însemnate, se găseşte familia ta cu istorie şi poveste.

 

Misterios şi sobru

 

Probabil că întotdeauna vor exista şi persoane ceva mai aventuroase, chiar dacă „ambalajul” se doreşte a fi sobru şi serios. În acest caz, o poartă precum cea din ultima imagine este perfectă: fiind înconjurată de piatră, inspiră misterul specific istoriei şi vremurilor trecute, modelele din fier forjat sugerează că acolo se află, totuşi, cel puţin o persoană creativă şi aventuroasă, iar vegetaţia bogată şi relieful variat oferă locului un plus de mister şi stârnesc curiozitatea.

 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.23 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI