TIOR

Plante potrivite pentru ornarea intrarii

Adesea, intrarea pe o proprietate este marcată de o uşă sau o poartă simplă, sobră. Dar dacă vrei să îţi întâmpini frumos oaspeţii, ai nevoie de plante ornamentale naturale, ai nevoie de un element de originalitate care să arate că acolo nu locuieşte oricine, ci un om cu un spirit frumos.

 

Va trebui să alegi plantele potrivit personalităţii celor care locuiesc la acea adresă. Dacă locuieşti într-un apartament, este drept că variantele nu sunt la fel de ofertante ca atunci când locuieşti la casă, dar, după lectura acestui articol, ar trebui să poţi alege câteva plante potrivite.

 

Stabileşte o înălţime a decorului.

 

În cazul unui apartament la bloc, înălţimile şi orice altă dimensiune sunt deja stabilite, dar în cazul unei case, poţi face orice îţi doreşti cu spaţiul pe care îl deţii. Aşadar, ai nevoie de anumite ajutoare din partea naturii pentru a delimita foarte bine spaţiul. O idee drăguţă este plantarea de copaci lângă poartă.

 

Alege copacul preferat şi alege locul potrivit pentru a-l planta. Poţi să îl plantezi direct în pământ sau într-un ghiveci mare. Apoi, când vor creşte copacii, trebuie să îi îngrijeşti, să îi tunzi, să le controlezi creşterea coronamentului.

 

În locul copacilor, poţi alege bolte din fier sau lemn pe care să le laşi simple sau le poţi orna, la rândul lor, cu diferite plante căţărăţoare.

 

Alege straturi multiple de vegetaţie.

 

Bineînţeles, fiind spaţiul tău, îl poţi amenaja oricum îţi doreşti. Este recomandată, totuşi, difersitatea tipurilor de plante de la intrare. De ce? Unul dintre motive ar fi criteriul pur estetic: arată bine o combinaţie dinamică de plante, iar un alt motiv (pe care îl poţi vedea chiar ca fiind mai important) este faptul că, fiind plante diferite, evoluează diferit şi vei avea, astfel, plante vii, proaspete pentru o perioadă mai lungă.

 

Adaugă un strop de culoare: plantează şi flori cu un colorit potrivit.

 

Nu imediat lângă poartă şi nu într-o zonă uşor de trecut cu vederea, sădeşte câteva plante care înfloresc: o alee mai colorată este o alee mai veselă, o alee pe care îţi face plăcere să mergi, o alee pe care îţi face plăcere să o priveşti şi care te umple de energie pozitivă.

 

Iar felul florilor depinde numai de gusturile tale: pot fi flori mărunte sau flori ochioase, mai multe sau mai puţine, inflorescenţe sau flori simple şi aşa mai departe. În completarea acestei idei este şi următorul subpunct...

 

Învăluie intrarea în locuinţa ta în mirosuri plăcute.

 

Este important ca simţul olfactiv să primească stimuli plăcuţi cât mai des – şi ce manieră mai plăcută şi mai potrivită pentru stimularea olfactivă ar putea exista decât parfumul proaspăt şi natural al florilor? Poţi alege planta mâna-maicii-domnului sau trandafiri ca plante căţărătoare pentru bolta de la intrare sau rânduri de levănţică pentru parfumarea aleii.

 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.45 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI