TIOR

Plan de atac: gradinarit la inceput de primavara

Iată că primăvara nu a venit singură, ci cu idei pentru amenajarea grădinii. Planul de atac include: o schiță a spațiului pe care ți-ai propus să îl decorezi, câteva instrumente de bază pentru grădinărit și combinația ideală de plante ce vor înfrumuseța grădina.

Este simplu să faci primii pași spre grădinărit, mai ales că noua ta casă beneficiază de mult spațiu pe care îl poți amenaja după ultimele tendințe de home design.

Prima grădină

Pe lângă pasiunea pe care o ai pentru grădinărit, trebuie să iei în considerare întreagul spațiu și beneficiile acestuia: aer curat, loc pentru exerciții fizice sau relaxare. Este prima ta grădină și îți propui să obții cel mai cuprinzător spațiu, cu posibile activități pe care să le desfășori chiar în spatele casei. Pentru că este o provocare pentru tine, ți-am pregătit câteva idei pentru a obține prima și cea mai frumoasă grădină din activitatea de amenajare a locuinței.

Cunoașterea spațiului

Având în vedere că atât locuința este nouă, cât și activitatea pe care o vei întreprinde în demersul de amenajare a grădinii, va trebui să te familiarizezi cu spațiul disponibil. O schiță, dacă o putem numi așa, îți va fi de mare ajutor. Această schiță este necesar să cuprindă câteva detalii precum: zonele cele mai ferite de soare, zonele în care soarele pătrunde cel mai des și spațiul predispus la a fi destinat plantării de flori.

Testează solul

În funcție de ceea ce îți propui să grădinărești, trebuie să cunoști dacă solul se potrivește planurilor tale. Urmărește care este nivelul ph-ului și al substanțelor nutritive din sol. Avantajul unei grădini spațioase este posibilitatea de a cultiva atât legume, fructe, cât și flori. Un sol echilibrat, fără un nivel nesigur de substanțe nocive, îți va permite să ai propria grădină cu plante comestibile sau cu rol pur de înfrumsețare a spațiului.

Mai multă relaxare

Dacă îți dorești să folosești grădina pe post de spațiu de relaxare, optează pentru gazon și șezlonguri. Există numeroase variante decorative pentru exteriorul casei tale. Stilul de amenajare al grădinii trebuie să se identifice cu arhitectura locuinței. Nu ne dorim o alăturare fără gust între grădină și casă. Ia în calcul și preferințele membrilor familiei, iar dacă sunt și copiii cei care te vor influența în alegerea amenajării, ai grijă să pregătești un spațiu special pentru ei.

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.19 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI