TIOR

Piscina eco din gradina ta

Cum arată piscina visurilor tale? Pentru noi, un peisaj cât mai natural ar fi ideal și ne-am dat seama că acest lucru este posibil. Poartă numele de piscină naturală și îți oferă posibilitatea de a avea colțul tău verde, relaxant și odihnitor. Fie că ești genul sportiv și îți place să înoți, fie că îți place să citești o carte într-un cadru natural, poți opta pentru amenajarea unei piscine eco chiar în grădina ta.  

Se poartă eco

Grija pentru mediul înconjurător a devenit o activitate tot mai susținută de noile metode de home design. Am început să ne preocupăm de materialele folosite, dar mai ales de întrebuințarea resurselor naturale. Specialiștii în amenajărea locuințelor și grădinilor au găsit o soluție în cazul piscinelor, care, trebuie să recunoaștem, este locul nostru preferat de relaxare. Piscina eco vine în întâmpinarea nevoilor și dorințelor noastre. Cum putem reduce consumul de apă și energie, aflăm în continuarea aticolului.

Mini eco-sistem

Nu se folosesc substanțe chimice de curățare a apei, ci filtre biologice și plante. De aici, provine și numele de piscină naturală, căci metodele de filtrare utilizate sunt asemănătoare unui sistem  natural. De exemplu, alegele reprezintă o soluție naturală de epurare a apei, spre deosebire de piscinele normale care utilizează tehnici UV și ioni de cupru sau argint pentru dezinfectare.

Piscina 2 în 1

Piscinele naturale vin în mai multe dimensiuni și forme. Putem avea o zonă de regenerare și una destinată înotului. În acest caz, există sisteme formate din separatoare și pompe care stabilesc circuitul eficient al apei din zona de regenerare în zona de înot. În plus, pentru un confort sporit, dar si asigurarea un design atractiv, se pot adăuga elemente decorative precum o porțiune cu nisip pentru plajă, șezlonguri sau umbrele.  Delimitarea se poate realiza sub diverse forme, iar fotografiile din galeria noastră vorbesc de la sine.

Transformare

Avem o veste bună pentru cei care dețin în prezent o piscină, dar își doresc reamenajarea acesteia. Există posibilitatea transformării unei piscine convenționale într-un bazin natural. Cum? Prima metodă este aceea a creării unei zone de filtrare despărțită de un perete, în interiorul structurii existente a piscinei. Cea de-a doua metodă presupune menținerea intactă a spațiului de înot și realizarea unei zone de regenerare a apei în exteriorul piscinei.

Piscină, dar și patinoar

De ce nu? Piscina, ca în multe cazuri, are o dublă funcționalitate. Așa că puteți folosi cu încredere și ușurință piscina eco pe timpul iernii, sub formă de patinoar, deoarece aceasta nu necesită capac sau alte accesorii.

Investiție

Costurile unei piscine naturale sunt aproximativ egale cu cele ale uneia tradiționale. Investiția pe termen lung este rentabilă. Specialiștii ne informează că întreținerea în cazul piscinelor naturale este mai puțin costisitoare, întrucât acestea beneficiază de sistemul lor natural de filtrare al apei. Te-ai gândit vreodată la costul produselor chimice destinate unui bazin de înot? Ei bine, prin înlocuirea unor astfel de substanțe cu plante acvatice (care ajută la regenerarea apei), se reduc semnificativ cheltuielile.

În continuare, te lăsăm să te delectezi vizual și, oricând ești pregătit de o schimbare, să pui în aplicare soluțiile noastre din galeria foto.

Sursa foto: freshome.com, goodhousekeeping.com, pinterest.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.48 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI