TIOR

Personalitati si gradini: Gradina Romanticului

Sugestii pentru amenajarea grădinii vor exista mereu, pentru că preferinţele individuale sunt diferite şi schimbătoare. Cum amenajezi o grădină romantică? Va trebui, întâi, să măsori cu atenţie suprafaţa disponibilă, apoi clima şi tipul de sol. Următorul pas este să populezi solul cu vegetaţie, să o controlezi şi să o îngrijeşti, iar apoi să mobilezi spaţiul delimitat de vegetaţie şi alei.

 


O intrare îmbietoare

 

Modul de acces în grădină va conta întotdeauna: dacă pătrunzi în grădină printr-o poartă simplă din metal pe o peluză perfect îngrijită este plăcut, dar nu romantic. Ideal, pentru o grădină romantică, ar fi să optezi pentru o arcadă din cărămidă sau din piatră naturală, alături de care să plantezi plante căţărătoare: trandafiri, iederă, wisteria, mâna-Maicii-Domnului sau orice altă plantă îţi doreşti.

 

Asigură-te că ai lumină încă de la intrarea în grădină: chiar şi seara îţi doreşti o atmosferă plină de romantism, nu o secvenţă de film thriller în care ucigaşul poate ieşi de după copac în orice moment.

 

Atmosferă seducătoare

 

În întrega zonă este nevoie de elemente care să stimuleze manifestări de afecţiune şi crearea fanteziilor. Romantismul, adesea, implică şi seducţie, iar seducţia are la fel de des o dimensiune ludică (jucăuşă) sau devine un joc de rol de-a vânatul şi vânătorul.

 

Pentru ca această idee să poată fi împlinită până la capăt, va trebui să alternezi spaţiile verzi cu alei alambicate şi să vă urmăriţi printre plante parfumate şi lămpi micuţe. Asigură-te că orice urmărire va ajunge undeva: la un foişor, o băncuţă, un leagăn, o măsuţă cu scaune confortabile unde vă aşteaptă o sticlă de vin roşu... Ideile îţi vor veni ţie şi vei alege, cu siguranţă, varianta cea mai potrivită pentru tine şi perechea ta.

 

Un colţ intim pentru purificare

 

Am mai scris şi aici despre cât de drăguţ ar fi să ai o baie în grădină, dacă se respectă normele intitmităţii. Instalarea unei căzi cu toate cele trebuincioase în grădină, înconjurată de vegetaţie atent îngrijită, dar şi cu toate cele necesare pentru confortul propriei persoane este un vis.

 

În plus, dacă vrei să adaugi şi acea tentă romantică acestui colţ de purificare corporală, ai putea la fel de bine să te gândeşti şi la purificarea spirituală.

 

Prin urmare, ar fi recomandat ca în apropiere să plantezi flori parfumate ( de exemplu, crini, liliac sau levănţică) şi să amenajezi într-un colţ al acestei băi improvizate un loc unde ar putea arde în siguranţă câteva lumânărele şi un alt loc unde să poţi depozita prosoape, halate şi papuci pentru după baie.

 

Crearea unui colţ boem

 

Dacă eşti o persoană meditativă sau căreia îi place să servească un ceai turcesc în grădină, alături de prieteni, nu îţi poate lipsi ceea ce noi vom numi „un colţ boem“.

 

Folosim această expresie pentru a ne referi la un loc unde ai amenaja o măsuţă înconjurată de minimum patru scaune cu spătarul din fier forjat, cu model floral, dar vopsit frumos şi cu o pernuţă colorată şi moale pentru şezut, iar alături ai avea cel puţin o tufă de trandafiri de mai. Ce părere ai, nu sună bine?

 

Sursa foto: houzz.com

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.28 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI