TIOR

Personalitati si gradini - Gradina filosofului

Individul pasionat de filosofie este, fără doar și poate, atras de natură. Prin urmare, are nevoie de o grădină proprie, pe care să o amenajeze corespunzător. Cum amenajezi o întreagă grădină pentru a fi locul perfect pentru meditație și recreere, dar și pentru primirea vizitelor (atunci când vremea o permite)?

 

Echilibru

 

Întotdeauna este nevoie de un loc special dedicat meditației. Când îți vei amenaja grădina, va trebui să ții cont de texturi, dimensiuni, culori și, mai ales, elemente de decor. Leagăne, ghivece, bolovani, tipuri de alei, produse de iluminat pentru exterior – trebuie să iei totul în considerare și să te asiguri că nu îți va lipsi nimic.

 

Pentru surse de inspirație, poți apela și la grădinile japoneze , acel segment al asiaticilor și, în mod special, călugării budiști, fiind renumiți pentru grădinile lor.

 

Substrat

 

Poate vă îți vei dori să ai gazon în toată grădina sau poate că solul va rămâne liber acolo unde nu sunt alei, iar acestea la rândul lor pot fi pavate sau realizate din pietriș sau bucățele din lemn (așchii sau secțiuni transversale de buștean).

 

Felul în care alegi "podeaua" grădinii tale are o mare însemnătate pentru aspectul întregii zone și de acest lucru depind și următoarele aranjamente pe care ți-ai dori să le faci. Amintește-ți că totul trebuie asortat.

 

Flora

 

Care sunt florile tale preferate? Care sunt condițiile optime de creștere a florilor tale preferate? Fie le plantezi, fie le sădești, fie le plimbi cu ghivecele așezate pe suporturi cu rotile: important este să fii tot timpul în prezența lor. Plantele și îngrijirea lor sunt un mod foarte constructiv de a-ți controla manifestările și energia.

 

Dacă nu ești un fan al florilor, atunci poate te preocupă mai mult arborii și arbuștii, iar în acest caz nimeni nu te poate opri din a-ți popula grădina cu plantele preferate, indiferent de tipul lor. Trebuie însă, în continuare, să ții cont de condițiile optime de dezvoltare a fiecărei plante în parte.

 

Sunet

 

Câțiva clopoței, agățați "la întâmplare" prin grădină sau, și mai bine, câteva păsări ce se vor aciua în căsuțele pe care le vei agăța cu grijă în copaci sau pe pereții casei (departe de prădători și unde vor găsi mereu mâncare) vor ajuta la crearea unei atmosfere potrivite pentru meditație sau, pur și simplu, pentru petrecerea câtorva clipe de relaxare.

Artă

 

Grădina este unul dintre cele mai potrivite locuri pentru expunerea diferitelor opere de artă. De exemplu, statuetele mari sau orice alt fel de operă de artă de mari dimensiuni (mai puțin picturile) parcă au fost special create pentru a fi etalate în aer liber.

 

De asemenea, produsele din sticlă și eventuale opere de artă lucrate în sticlă vor arăta foarte bine printre plantele tale preferate.

 

Loc de odihnă

 

Cunoști expresia "loc cu verdeață, loc de odihnă", însă de data aceasta nu se aplică precum în cazul contextului din care este împrumutată. În cuvinte mai clare, va trebui să te gândești și la un loc unde să te poți așeza în poziții cât mai confortabile: o băncuță, o canapea sau câteva taburete vor prinde foarte bine în grădină, indiferent de dimensiunile ei.

 

Ai, totuși, grijă și adăpostește-le undeva la îndemână în cazul în care acestea sunt tapisate sau din materiale sensibile: factorii externi precum bătaia soarelui, vânturi și precipitații le pot dăuna destul de mult încât să nu îți dorești să le refolosești și ar fi păcat.

 

Meditație plăcută!

 

Sursa foto: houzz.com

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.36 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI