Personalitati si gradini: Gradina copiilor fericiti

26-02-2014 / Blog amenajari gradini

Copiilor le place să se joace în aer liber şi este bine şi pentru sănătatea lor, aşadar nu ai niciun motiv să nu adaptezi amenajarea grădinii prezenţei lor. Ce le place copiilor în grădină? Cum să îi atragi în această parte a proprietăţii şi să fie, în continuare, în siguranţă.

 

Loc de joacă

 

Ce le place copiilor cel mai mult? Joaca şi dulciurile! Dacă vei găti dulciurile în casă, burtica juniorului tău va fi în siguranţă. Cât despre joacă...

 

Poate ar trebui să iei în considerare asamblarea şi fixarea unui leagăn în grădina ta. În timp, ai putea adăuga şi un tobogan şi un balansoar.

 

Copilul tău în Ţara Minunilor

 

Poate că nu aveţi nevoie, nici tu, nici copilul tău, de o grădină previzibilă şi un loc de joacă banal. Fă-ţi copilul să se simtă ca în Ţara Minunilor: alege o vegetaţie cât mai variată pentru grădină, apoi agaţă ici-colo liane, ghirlande luminoase şi diferite accesorii: o bancă normală lângă una în miniatură, ulcele din lut, pietre mari după care se poate ascunde.

 

În miezul verii, când au crescut deja toate plantele, ascunde-i mici surprize neperisabile printre plante şi încurajează-l să vâneze câte una în fiecare zi sau în fiecare săptămână.

 

O grădină răsunătoarea

 

Nu ar fi drăguţ dacă aţi avea în grădină şi un iaz artificial? Unul nu foarte mare, dar în care să poată supravieţui o broscuţă ţestoasă sau câteva raţe pitice.

 

Dacă acest lucru ţi se pare prea periculos (pentru copil sau pentru animale), renunţă la iaz, dar agaţă prin copaci clopoţei şi, eventual, instalează câteva boxe mici care să emită sunete de natură (găseşti atâtea compilaţii potrivite pe internet!).

 

Îmbrăţişează toate vieţuitoarele

 

Mai ales dacă nu doreşti să adoptaţi un animal de companie, ar fi drăguţ să îi permiţi micuţului tău să admire vieţuitoare care nu trebuie ţinute în casă şi îngrijite: fixează într-un copac, pe peretele casei sau pe un stâlp rezistent minimum o căsuţă pentru păsărele.

 

Încearcă să alegi locuri cât mai sigure pentru aceste căsuţe, astfel încât să fie la adăposc de prădătorii naturali: pisicile fără stăpân, ulii, gaiţe şi aşa mai departe.

 

Încurajează „socializarea” copilului cu formele de viaţă din natură, ajută-l să le înţeleagă şi să le respecte şi corectează, dacă este cazul, comportamentul agresiv.

 

Un refugiu pentru vremuri rele

 

Nici măcar nu este nevoie să fie vreme rea – asamblează în curte un cort micuţ unde copilul tău să se poată retrage din când în când, pentru a se juca de-a indianul.

 

De altfel, să trimiţi copiii să se joace în cort când oamenii mari stau la un grătar în grădină este o modalitate bună de a-i ţine aproape şi de a le oferi iluzia libertăţii şi a independenţei.

 

Sursa foto: mnn.com, wholelifegardening.com, houzz.com, benches.co.uk, theguardian.com,

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.