TIOR

Paradisul albastru din gradina

Dacă vă doriți un iaz în propria grădină, nu  mai stați pe gânduri și amenajați unul. Astăzi, vă propunem câteva idei pentru a amenaja propriul iaz doar cu îndemânare și puțină imaginație. Oferiți un aspect spectaculos casei și amenajați grădina așa cum vă doriți.

Iaz de dimensiuni mici

Amenajați un iaz de dimensiuni mici în propria grădină. Apelați la un specialist și creați oaza de liniște de care aveți nevoie. Specialistul este cel care se pricepe atât la execuție cât și la proiectul de început. Îngropați un bazin din PVC  sau fibră de sticlă în grădină. Grădina casei va arăta ca o grădină regală. Iazul este cel  care dă un aer prețios.

Alegeți dimensiunile dorite pentru amenajarea iazului. Alegeți locul dorit, de preferat undeva în mijloc pentru a-l admira toată lumea. Iazul este amenajat în funcție de ce tipuri de activități doriți să faceți. Puteți avea un iaz pentru înot, pentru pescuit sau pentru a planta nuferi. Iazul din preajma casei este un refugiul perfect pentru serile cu lună plină sau pentru serile cu multe stele pe cer.

Design atrăgător

Bazinele iazurilor sunt extrem de atrăgătoare și se găsesc în diferite forme și dimensiuni. Designul lor este unul natural. Avantajul este că un astfel de iaz vine cu o serie de instrucțiuni care vă ajută să îl amenajați în grădină.

Pe timp de iarnă

Nu vă faceți probleme în privința iazului pe timp de iarnă. Acesta îngheață și formează o scenă rece. Puteți folosi iazul ca pe un patinoar. Odată cu venirea primăverii, apa trebuie schimbată.

Știați că?

Este ideal ca săpătura să fie  de minim 80 cm adâncime. Creați bordura necesară iazului pentru a împiedica alunecarea malului în apă. Este bine să căptușiți și fundul iazului cu folie hidroizolantă.

Nu uitați să adăugați un strat de pietriș de aproximativ 6 cm grosime în centrul iazului.

Filtrarea apei este vitală așa că trebuie să țineți cont de acest lucru pentru a funcționa iazul pe un timp mai îndelungat. Puteți face acest lucru chimic sau cu ajutorul plantelor. Mai mult, puteți opta pentru o pompă de filtrare a apei.

Aveți nevoie și de un sistem care asigură alimentarea cât și eliminarea apei.

Flora și fauna potrivită este importantă pentru iazul din grădină. Alegeți cu atenție urmând instrucțiunile necesare.

Evitați poziționarea iazului sub arbori, deoarece umbra nu este benefică. De altfel, poziționarea sub arbori afectează în timp structura iazului.

Așezați iazul în așa fel încât să fie vizibil din orice punct al grădinii.

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.34 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI