TIOR

Ofera-i stabilitate camerei amenajate afara

Nu de mult îţi explicam că ai putea amenaja în grădină, afară, camere foarte comode şi frumoase. Acum îţi amintim că acestea trebuie să ofere, la fel ca cele din interiorul locuinţei, sentimentul de siguranţă şi stabilitate. În cazul în care nu ai vreo idee despre cum faci ca ce ai amenajat afară să îţi ofere aceste sentimente, să îţi păzească intimitatea şi să îţi permită, în acelaşi timp, să te bucuri din plin de natură, noi avem câteva sugestii.

 

Garduri din zăbrele

 

Gardurile din zăbrele sunt perfecte pentru a delimita diferite zone dintr-o grădină şi pot fi chiar şi gardurile dintre vecini. Pentru mai multă intimitate, mai multă umbră şi mai multă răcoare (sau poate şi mai mult parfum), plantează la baza gardului plante cătărătoare cum sunt iedere sau mâna-Maicii-Domnului.

 

Un perete din piatră naturală

 

În special în zona de grătar un astfel de perete, creat din piatră naturală, ar arăta bine şi ar fi şi foarte util, ajutând la direcţionarea fumului şi a mirosului şi protejând casa sau restul grădinii de eventuale accidente ce pot apărea la grătar. Pentru a arăta şi mai bine, poţi planta între bucăţile de piatră floricele care cresc în special în zona muntoase unde stratul de sol este subţire sau lipseşte. Natura îşi poate face loc în orice crăpătură de zid, de piatră sau de asfalt. Trebuie doar să o laşi să îşi urmeze cursul.

 

Foişor cu ornamente vegetale

 

În grădină, dacă ai suficient spaţiu şi pentru straturile de legume, şi pentru o zonă de relaxare, poţi instala un foişor sau o pergolă. Pentru un aspect şi mai plăcut şi un parfum proaspăt, plantează lângă stâlpii de rezistenţă o plantă căţărătoare si parfumată, cum este wisteria. A treia imagine din galeria foto cu siguranţă arată suficient de bine încât să îţi imaginezi că, măcar pentru un moment, eşti acolo şi să îţi doreşti şi tu aşa la casa ta.

 

Copăcei mobili

 

Poţi planta copaci pitici sau arbuşti în ghivece mari, cu rotiţe. Pe aceştia îi vei alinia lângă unul dintre garduri, dar îi vei repoziţiona în grădină atunci când îţi doreşti să creezi o zonă intimă şi prietenoasă pentru servirea mesei în aer liber, de exemplu.

 

Perdele vegetale

 

Pentru a avea impresia de stabilitate şi de siguranţă, ai nevoie să existe un reper fix, indiferent că este un gard viu, un perete din piatră naturală sau un acoperiş din viţă-de-vie. În penultima imagine din galeria foto vei vedea că arată foarte bine acea zonă din grădină unde un gard jos din piatră imită un perete interior alături de care a fost aşezată o canapea, iar deasupra acestui gărduţ au fost crescute fire de viţă-de-vie care imită cu succes perdelele din interior. Dacă ştii cum să o îngrijeşti, natura şi plantele sale îţi pot cea cel mai sigur şi mai plăcut mediu de viaţă.

 

Iar dacă îţi doreşti să găseşti mai multe sugestii şi recomandări pentru amenajarea diferitelor camere afară citeşte articolul acesta.

 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.31 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI