TIOR

O gradina de poveste

Amenajarea grădinii nu ar trebui să fie un lucru greu, dar poate fi puţin complicat pentru rezultate şi mai frumoase: de exemplu, ai putea crea o atmosferă feerică, de poveste. Nu trebuie să ridici castele şi să animezi ştrumfi, dar câteva mici elemente colorate nu pot lipsi dintr-un astfel de decor.

 

Puncte de reper

 

Dacă ai o grădină destul de mare încât să îţi permită să amenajezi diferite zone, aşa cum recomandam în articole anterioare despre amenajarea grădinii, atunci este bine ca între zonele respective să laşi câte un spaţiu ceva mai liber, cât mai lipsit de vegetaţie, un spaţiu de „respiro”, iar în dreptul fiecărei zone de activitate să laşi câte „o piatră de hotar” care să marcheze specificul zonei: locul pentru grătar, locul de joacă, locul pentru yoga, grădina de zarzavat şi aşa mai departe.

 

Prieteni cântători

 

Este bine să oferi păsărilor cerului un loc sigur unde să tragă în timpul lungilor lor călătorii. Plantează copaci unde să construieşti căsuţe de păsărele, iar până cresc copacii, căsuţele pot fi prinze în peretele casei tale. Căsuţele de păsărele trebuie să fie colorate, pentru a fi uşor de zărit şi pentru a repera cu uşurinţă unde să pui firimiturile, căci poate nu toate căsuţele vor avea şi vizitatori. Totuşi, chiar dacă nu vor veni din prima prieteni cântători pe la aceste cuiburi, măcar aspectul general al grădinii va fi puţin mai vesel şi mai plăcut, iar când vor veni şi păsărelele, vor umple văzduhul cu trilurile lor.

 

Alei colorate

 

Bineînţeles că poţi avea şi o grădină fără alei, dar pentru a putea exista o poveste este nevoie de cel puţin o alee care să şerpuiască printre copaci, arbuşti, mese de şah aşezate în mijlocul grădinii ca şi cum ar fi acolo din întâmplare, iar aleile nu pot fi pur şi simplu pietruite sau cimentuite, ci trebuie să aibă decoraţiuni colorate sau să fie ele însele în diferite culori.

 

Aleile pot fi din capete de buşteni sau din plăci din lemn sau pietre mari, dar plate, iar fiecare bucată care alcătuieşte drumul poate fi vopsită în câte o culoare diferite, pot fi vopsită în aceeaşi culoare sau pot fi vopsite în zig-zag (una da, una nu). Desigur, dacă tu găseşti un alt model de alee potrivit grădinii tale, nimic nu te opreşte să optezi pentru acela.

 

Un obiect de artă neconformistă

 

Din nicio poveste nu lipsesc obiectele de artă sau obiectele cu valoare sentimentală. În grădina ta, aceasta poate fi o sculptură nonconformistă sau copăcei tunşi în diferite forme. Pentru a pune în valoare elementele artistice din grădina ta, va trebui să alegi cu grijă corpurile de iluminat pentru exterior.

 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.39 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI