O gradina de neuitat

10-09-2014 / Blog amenajari gradini

Am mai discutat despre amenajarea grădinii ca întreg sau punctual, despre diferite elemente de decor pentru grădină. Astăzi îţi vom propune câteva elemente de amenajări de grădini pe care le poţi pregăti din această toamnă pentru anul viitor. Unele dintre acestea presupun resurse şi eforturi minime, însă unele presupun ori lucru manual ori investiţii după măsura bugetului tău.

 

Ajută-te de pietre!

 

Îţi scriam aici, nu acum prea mult timp, despre artistul acesta Dietmar Voorwold, care găseşte frumuseţea în tot felul de elemente simple din natură şi creează opere de artă din pietre şi frunze. Este drept că majoritatea operelor sale (în special cele care includ frunze) sunt temporare, însă acest lucru poate fi cu uşurinţă "dres" dacă frunzele sunt înlocuite de plante naturale plantate în pământ şi în jurul lor fixezi pietre alese cu grijă.

 

Foloseşte tot ce ai la îndemână.

 

Un trunchi aşezat "la întâmplare" sau un bolovan pe care să crească muşchi pot oferi grădinii tale aspectul acela de neîngrijire calculată care creează o atmosferă misterioasă, dar şi creativă. Un trunchi de copac lăsat în grădină să îşi urmeze cursul normal va deveni un adevărat ecosistem. În acest ecosistem se vor dezvolta organisme vegetale, vor creşte şi tot felul de gângănii – lucruri absolut impresionante pentru cei pasionaţi de ştiinţele naturii.

 

Copiii vor fi încântaţi de faptul că pot să îşi facă un insectar numai din "bunătăţile" care se adună la festin în jurul, în interiorul şi dedesuptul buşteanului.

 

Introdu un element primordial: apă sau foc?

 

Construieşte un puţ, unul mic, din metal, în care să poţi aprinde câte un foc mic de tabără din când în când. Dacă această ideea nu îţi surâde, atunci un iaz s-ar putea să îţi placă mai mult – un iaz, o fântână arteziană, un mini-lac sau orice element care să conţină apă ţi-ai dori şi ţi-ar plăcea să îţi orneze grădina.

 

În galeria foto vei găsi câteva imagini care să îţi stimuleze dorinţa de a întregi aspectul grădinii tale strângând la un loc toate elementele primordiale necesare pentru a instaura armonia în grădina ta, conform principiilor Feng Shui.

 

Arta în natură îşi face întotdeauna loc.

 

Arta are feţe variate, dar îşi găseşte loc oriunde, oricând. Sculpturi, picturi, mozaic sau elemente arhitecturale, acestea îţi pot decora grădina după bunul plac. Într-adevăr, cel mai des se folosesc sculpturi pentru înfrumuseţarea spaţiilor exterioare şi uite cât de frumos arată. Ca să nu mai vorbim despre sculpturile vegetale ca cea pe care o poţi vedea în a treia imagine de aici.

 

Despre amenajarea unei grădini deosebite am mai discutat şi aici, şi aici. Depinde ce îţi doreşti: atmosferă feerică sau confort? Sau "şi!"?

 

Sursa foto: houzz.com

 

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.