TIOR

Moduri de exploatare a gradinii

Ca să te poţi bucura deplin de grădina ta, ai nevoie să o amenajezi conform gusturilor şi necesităţilor tale şi ale familiei tale. Ce trebuie făcut în grădină pentru a beneficia cu adevărat de fiecare centimetru din grădina casei tale? Desigur, unele dintre aceste recomandări s-ar potrivi şi pentru amenajarea terasei sau a balconului, aşa că nu ai niciun motiv pentru a nu urmări sugestiile din acest articol.

 

Decide pentru ce vrei să foloseşti acest spaţiu.

 

Grădina (sau terasa) poate fi folosită pentru joacă, pentru atelier şi ore de lucru manual, pentru lectură, pentru petreceri, pentru meditaţie, pentru... grădinărit. În funcţie de care sunt necesităţile celor din familie, de cât spaţiu ai şi de cum vă place să vă petreceţi timpul liber, poţi alege să amenajezi totul în acelaşi stil sau să amenajezi diferite zone de activitate.

 

Ţine insectele la distanţă.

 

Ce poate fi mai antipatic decât o familie de ţânţari care vor să te pişte atunci când tu nu vrei decât să te odihneşti? Câteva muşte care nu îţi dau pace atunci când vrei să dejunezi împreună cu familia. Prin urmare, nu există alternativă: trebuie să iei măsuri pentru a ţine insectele la distanţă: poţi opta pentru plase împotriva insectelor sau pentru ferestre pe care să le poţi deschide sau închide atunci când este nevoie.

 

Alege materialele potrivite.

 

Dacă alegi să aşezi în aer liber mobilier, indiferent de tipul acestuia (canapele, mese, dulapuri etc), va trebui să alegi materiale care să reziste condiţiilor exterioare: soare, umiditate, vânt etc. Dacă îţi aminteşti, am scris de curând un articol despre întreţinerea mobilierului de exterior; ar fi bine să îl consulţi din când în când.

 

De asemenea, ar fi bine să alegi, pentru scaune şi canapele, pernuţe detaşabile pe care să le poţi adăposti atunci când nu sunt folosite, pentru a le proteja de praf, de ploi, de razele soarelui, de suvenirurile lăsate de păsări şi aşa mai departe.

 

Acoperă sunetele cu ajutorul unei fântâne arteziene sau al boxelor.

 

De obicei, în oraş sau în apropierea acestuia, zgomotele de fundal sunt destul de puternice cât să bruieze liniştea căminului tău. Pentru a avea parte de o atmosferă plăcută atunci când stai în aer liber, există două recomandări de design: fie alegi un iaz sau o mică fântână arteziană (un element decorativ care să îţi încânte auzul cu susurul său lin), fie alegi să difuzezi muzică de calitate, la un volum care să nu îţi deranjeze vecinii, asamblând un sistem audio pentru exterior.

 

Asigură-ţi confortul necesar.

 

Tot confortul necesar presupune şi o bună iluminare a exteriorului, şi o păzire corespunzătoare de insecte, dar şi de animalele vecine şi de dăunători (necuvântători sau cuvântători), şi amenajarea optimă a spaţiului grădinii tale.

 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.45 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI