TIOR

Micul tau paradis din gradina

Grădinile sunt adesea utilizate pentru cultivarea legumelor şi fructelor, dar păstrează-ţi întotdeauna măcar un colţ unde să îţi amenajezi propriul paradis. Atunci când tu amenajezi totul, abia atunci poţi avea certitudinea că obţii cel mai relaxant loc din lume; şi îţi aparţine cu totul! Cum amenajezi o grădină de vis?

 

Pentru că meriţi un loc de relaxare chiar în spatele casei (sau în faţa casei?), noi îţi oferim câteva sugestii pentru a avea câteva idei înainte să începi amenajarea gurii tale de rai.

 

Alege plantele preferate.

 

Întotdeauna se va porni de la vegetaţie şi de aleile care te conduc prin grădină la diferite atracţii „turistice”. Aşadar, prima etapă este alegerea vegetaţiei pentru grădină. Dacă preferi orhideele sau plantele tropicale, atunci pe acestea trebuie să le plantezi. Va trebui, desigur, să le oferi climatul optim dezvoltării lor: fie le construieşti o casă din sticlă, fie le plantezi în ghivece pe care le poţi muta de colo-colo, în funcţie de vreme şi de anotimp.

 

Oferă-ţi şi un strop de apă.

 

Apa este unul dintre elementele primordiale ale lumii, deci nu poate lipsi din grădina ta. Vei putea să optezi, însă, pentru diferite variante de elemente decorative cu apă: poţi instala o piscină, poţi crea un iaz sau poţi instala o fântână (un puţ, o fântână cu cumpănă sau o fântână arteziană). Vezi? Atât de multe variante, încât cu siguranţă o vei găsi pe cea care ţi se potriveşte.

 

Luminează-ţi spaţiul de relaxare.

 

Indiferent că prin relaxare înţelegi şedere în linişte, pentru meditaţie ori pentru somn, sau întâlnire cu prietenii la un cocktail, ai nevoie de un spaţiu de relaxare în aer liber, iar dacă locuieşti la casă nu ai niciun motiv să nu ţi-l oferi. Apoi, după ce i-ai ales locaţia exactă, scopul şi accesoriile şi mobilierul potrivite, va trebui să alegi dintre corpurile de iluminat adaptabile grădinii.

 

Grădina o poţi ilumina cu ajutorul unor lampioane colorate, cu ghirlande luminoase, cu felinare de diferite înălţimi sau cu lămpi de mână pe care le vei aşeza pe mese sau prin copaci, pentru a-ţi iluma numai zona dorită. Ia în considerare şi instalarea unor spoturi de iluminat în aleile din grădină, pentru a vedea mereu pe unde calci. Iar dacă instalaţia va fi din aceea solară (care se alimentează de la lumina soarelui) este cu atât mai bine!

 

Oferă-ţi un culcuş confortabil.

 

Definiţia confortului diferă de la om la om, însă tu cu siguranţă ştii dacă preferi saltelele mai tari sau pernele în care te afunzi atunci când te aşezi pe ele. Poate pentru tine va fi chiar şi mai relaxant un leagăn de grădină sau hamac. De asemenea, ia în considerare şi paturile de exterior, dar nu uita să înveleşti saltelele peste noapte sau să le duci în casă, pentru a nu fi udate de vreo ploicică sau de rouă.

 

Sursa foto: urbanhomez.com, telegraph.co.uk

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.19 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI