TIOR

Locuri neobisnuite pentru jardiniere si ghivece

Dacă simţi că nu mai ai loc de ele sau pur şi simplu voieşti să aşezi jardinierele în locuri neobişnuite, noi am pregătit câteva sugestii. Ştim că este un subiect de subnişă, dar aceste idei s-ar putea dovedi utile în timp.

 

Jardiniere în jgheaburi

 

Pentru că prin jgheaburi trece orice fel de precipitaţie, este locul perfect pentru a-ţi planta florile. Totuşi, va trebui să ai grijă atunci când aşezi jardinierele sau ghivecele în jgheaburi şi să laşi puţin spaţiu dedesuptul lor, astfel încât să se poată scurge mai departe surplusul de apă şi, eventual, să irige şi alte ghivece.

 

Ghivece pe pereţi

 

Poţi fixa diferite suporturi pe pereţii din interiorul sau din exteriorul locuinţei tale, iar acolo să aşezi ghivece cu diferite dimensiuni. Asigură-te că suporturile acestea sunt destul de rezistente pentru ghivecele pe care vrei să le susţină pentru a evita accidentele.

 

Cu ghiveciul în pantaloni

 

Ei, asta este una bună! Cu siguranţă ai o pereche de pantaloni uzaţi pe care nu-i mai porţi, dar ţi-s prea dragi ca să-i arunci! (Doar nu credeai că te vom pune să umbli cu plantele în buzunare prin oraş!) Aşază-i rezemaţi de un gard sau pe un scaun (uzat şi el) şi umple-i cu pământ. Următorul pas este să plantezi răsadul, seminţele sau bulbii pentru plantele pe care vrei să le creşti.

 

În funcţie de poziţia pe care le-o dai, le poţi face diferite crestături pentru a planta şi în dreptul genunchilor sau la bază alte plante. Cu puţină imaginaţie şi răbdare, ai putea crea un întreg om din pământ şi i-ai putea viaţă cu ajutorul diferitelor tipuri de plante.

 

Plante îngrădite

 

Alege locul potrivit pentru un soi de ghiveci pe care nu îl vei muta niciodată. Fixează-i baza, fixează câteva beţe sau drugi subţiri de fier pentur a delimita mai bine forma şi dimensiunile viitoarei jardiniere şi înfăşoară totul în plasă de sârmă cu ochiurile cât mai mici. Pregăteşte-te să se facă mizerie, pentru că următorul pas este să umpli această îngrăditură cu pământ şi s-ar putea să se mai scurgă şi prin gărduţul tău (cel puţin până se fixează).

 

Aici poţi planta arbori, arbuşti sau plante mărunte (de consum sau de decor). Este o foarte bună idee pentru a planta legume chiar în balconul propriului apartament. Este nevoe de puţină muncă, dar rezultatele vor merita cu siguranţă!

 

Plante în foste obiecte din jurul casei

 

Cel mai probabil, vei râde sau vei strâmba din nas, însă ia în considerare să nu arunci lucrurile din casă pe care nu mai vrei să le foloseşti. De exemplu, în fostul bazin al vasului de toaletă, dar şi în vazul de toaletă (pe care l-ai dezinfectat bine înainte), în diferite scaune cu modificările necesare, în foste chiuvete şi în butoaie ce nu mai pot fi folosite pentru lichide poţi pune pământ şi apoi poţi sădi diferite plante de consum sau de decor.

 

Sursa foto: houzz.com

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.26 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI