TIOR

Intretinerea mobilierului de gradina

Am tot discutat despre amenajarea grădinii şi ţi-am recomandat să aşezi în spaţiile deschise tot felul de piese de mobilier, inclusiv piese din lemn sau cu tapiţerie. Primul scop al unui designer este să creeze ceva frumos şi practic. Al doilea scop este confortul: fizic, emoţional, mental, dar întotdeauna trebuie să se gândească la partea pragmatică a lucrurilor.

 

Aşadar, trebuie să discutăm acum şi despre cum trebuie să îţi întreţii mobilierul din grădină şi tipurile de materiale pentru care trebuie să optezi pentru ceva ce aşezi într-un spaţiu deschis (mai ales dacă nu ai de gând să faci naveta cu scaune, saltele şi mese de fiecare dată când ieşi la aer).

 

Piese de mobilier cu saltele

 

În privinţa pieseleor de mobilier cu saltele sau fără saltele, dar cu huse, nu ar trebui să îţi faci griji: alege huse din pânză şi, când acestea se murdăresc, le scoţi, le bagi în maşina de spălat şi le scoţi curate – este magie curată, îţi zic!

 

În cazul canapelelor şi scaunelor cu saltele, s-ar putea să îţi doreşti să le iei, totuşi, huse din materiale impermeabile, aşa încât să nu se păteze dacă verşi din greşeală un pahar cu vin roşu pe ele şi să nu se ude în timpul ploilor sau de roua dimineţilor de vară.

 

Dacă sunt, totuşi, piese de mobilier ale căror saltele sau tapiţerii nu se pot îndepărta pentru a le curăţa, vei putea întotdeauna să le ştergi scuturi de praf, apoi să le cureţi cu ajutorul unui burete şi cu puţin detergent, după care să le clăteşti cu apă din abundenţă, aşa încât, când se usucă, să nu rămână urme de clăbuc. Lasă-le să se usuce... la aer!

 

În cazul murdăriilor tari (uscate) cum sunt suvenirurile lăsate de păsări, poţi folosi o perie cu firele moi: dacă după ce ai îndepărtat "grosul" ţesătura este încă murdară, continuă să perii cu apă şi puţin săpun sau detergent lichid, apoi clăteşte bine.

 

Obiecte şi piese de mobilier din împletituri

 

În cazul obiectelor noi, va fi de ajuns să le aspiri şi să le ştergi cu o cârpă moale, înmuiată în detergent pentru ţesături fine. Pentru înlăturarea murdăriei dificile, foloseşte o perie înmuiată în detergent lichid şi clăteşte cu ajutorul unei cârpe îmbibate cu apă.

 

Mobilier din teak

 

Mobilierul din teak este unul dintre cele mai rezistente în timp, însă, dacă nu este curăţat corespunzător, poate permite instalarea mucegaiului. Este recomandat să îl cureţi cel puţin o dată pe an cu ajutorul unei perii moi, înmuiate într-o soluţie formată jumătate din detergent lichid, jumătate din apă.

 

Unele persoane preferă să lubrefieze acest tip de mobilier, pentru a păstra un aspect proaspăt pentru mai mult timp, însă produsele de acest gen pot favoriza crearea mucegaiului. Citeşte întâi recomandările fabricantului şi abia apoi vezi cum este bine să întreţii în condiţii cât mai bune mobilierul din teak.

 

Cât despre tot ce este din metal...

 

Majoritatea pieselor de mobilier create pentru exterior au un înveliş protector, însă, în timp, acest strat va dispărea. De aceea, este recomandat să îţi inspectezi mobilierul de grădină în fiecare primăvară. Dacă mobilierul este ruginit, vopseaua sau lacul a sărit sau este umflat, foloseşte glaspapir pentru a curăţa zona afectată, apoi aplică un strat nou de lac sau vopsea.

 

Sursa foto: houzz.com

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.39 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI