TIOR

Intimitate si confort in propria gradina

Este foarte important ca acasă la tine să te simţi în largul tău, să îţi fie respectată intimitatea şi să te simţi confortabil în orice colţ al proprietăţii tale. Vorbim despre amenajarea grădinii, de data aceasta. Dacă gardul avut la cumpărarea casei nu era unul mulţumitor, nu ar trebui să eziţi să îl schimbi. Apoi, este important cum amenajezi grădina mai departe: ce mobilier de grădină alegi, unde îl alegi şi ce vegetaţie îţi va popula pământul.

 

Mix complex de plante

 

Diversifică pe cât de mult poţi vegetaţia din interiorul grădinii tale – ne referim aici la plantele ornamentale, nu la straturile de legume. Alege tipuri diferite de plante: plante care să aibă culori diferite, frunze diferite, flori diferite, înălţimi diferite. Aşa cum vei vedea şi în galerie, chiar şi cele mai imprevizibile asocieri arată bine.

 

Locşor păzit de vegetaţie

 

Într-un dintre colţurile grădinii tale, amenajează un colţ intim, un loc păzit de privirile celor curioşi cu ajutorul plantelor – copaci, arbuşti, plante în ghivece, plante căţărătoare şi aşa mai departe. O băncuţă, un leagăn, o canapea sau un fotoliu care să te primească de fiecare dată în linişte când ai nevoie de un loc unde să nu faci altceva decât să meditezi sau să asculţi liniştea.

 

Desigur, ai putea folosi un astfel de loc intim şi pentru întâlniri intime, dacă aceasta îţi este voia, dar atunci va trebui cu atât mai mult să iei măsuri de conservare a intimităţii.

 

Delimitarea zonelor

 

Dacă în grădina casei tale trebuie să existe o grădină pentru legume şi zarzavaturi, o grădină pentru relaxare, un spaţiu pentru grătar şi un spaţiu de joacă pentru copii, în mod evident acestea nu pot convieţui în aceiaşi centimetri pătraţi.

 

Poţi delimita aceste zone cu panorul din lemn (perforate sau nu), cu ajutorul pereţilor din arbuşti frumos tunşi şi îngrijiţi periodic sau cu ajutorul unor gărduţe în culori diferite, pentru care să alegi culorile în funcţie de ce se găseşte dincolo de fiecare gărduţ.

 

Accesorii pentru grădină

 

În grădină poţi aduce tot felul de accesorii. Dintre acestea, vom oferi trei exemple: o fântână arteziană, o sculptură sau un spaţiu al purificării corporale. Fântâna arteziană ar putea fi înlocuită de un iaz artificial, unde vor apărea, cu timpul şi broscuţe cu care să se joace copiii tăi.

 

Sculptura poate arăta oricum, în funcţie de gusturile tale: poate fi una în stil antic (o siluetă sau un bust) sau o sculptură modernă care, pentru un ochi necunoscător, ar arăta ca o adunătură de fiare, beton şi lemn sau... ştii şi tu cât de diferite pot fi sculpturile.

 

Despre baia în aer liber am mai discutat într-un articol anterior, aşa că ştii deja cum poţi amenaja aici o staţie a purificării corporale şi spirituale, indiferent că optezi pentru o cadă, un duş sau o piscină.

 

Sursa foto: houzz.com

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.31 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI