TIOR

Idei pentru gradina ta din 2015

Vine, vine primăvara! Peste alte două luni, dar până atunci trebuie să te pregăteşti, să cumperi sau să-ţi sădeşti răsaduri şi puieţi, să colecţionezi idei pentru amenajarea grădinii. Nu am mai discutat de mult timp despre amenajarea grădinii pentru că nu voiam să alimentăm dorul de primăvară, mai ales dacă eşti una dintre acele persoane care urăsc iarna, cu frigurile şi zăpezile ei. Însă acum este din ce în ce mai aproape şi nu strică să fii pregătit din timp, nu-i aşa?

 

Gândeşte-te la o grădină pentru albine şi fluturi.

 

Chiar dacă nu ai tu stupi în grădină, este bine să te gândeşti la întregul ecosistem, nu numai la frumuseţea grădinii tale şi lucrurile care sunt bune numai pentru gospodăria ta. Aşadar, ia în considerarea şi plantarea diferitelor tipuri de plante care să aibă flori sau inflorescenţe în diferite perioade ale anului, aşa încât toate gâzele care se hrănesc cu nectar să găsească un loc primitor pentru a se alimenta.

 

Construieşte un "pat" înalt pentru crudităţi.

 

Salată, lobodă, leurdă, spanac – sunt numai câteva dintre ierburile bune de mâncat pentru care aşteptăm nerăbdători primăvara. Construieşte un pat înalt din lemn şi cu mult pământ unde să îţi sădeşti verdeţurile preferate. Între acestea poţi strecura şi câteva seminţe pentru pătrunjel, măcar şi busuioc, pentru că plantele aromatice proaspete sunt întotdeauna de preferat pentru mâncărurile gătite în casă.

 

Creşte o mică grădină în ghivece mari.

 

Poţi cumpăra de acum nişte ghivece mari şi pungi cu pământ fertil în care să îţi creezi răsadurile pentru roşii, ardei şi orice alte plante îţi mai doreşti în grădină. Când vremea se mai îmbunează, poţi scoate ghivecele afară, pentru ca plantele să primească apa din precipitaţii şi lumina naturală, atât de bune pentru orice fel de plantă.

 

Colorează-ţi grădina cu flori diferite.

 

Poţi întotdeauna să mizezi pe o grădină unicoloră – vei alege ca în faţa casei să ai flori cu o singură culoare sau poate chiar şi dintr-un singur soi. Dar un aspect vesel şi energic ar putea fi creat cu uşurinţă de o grădină cu mai multe tipuri de plante şi de mai multe culori – în acest caz va trebui să iei în considerare înălţimea la care ajunge fiecare tip de plantă şi de nevoile acesteia (umiditate, lumină, umbră, tip de sol etc).

 

Creează o grădină primitoare.

 

Este important ca grădina ta să arate primitoare încă de la intrarea în curte. Acest lucru se va realiza cu ajutorul plantelor potrivite: nu prea înalte, nu prea sufoase, care să nu poată ascunde niciun fel de ameninţare. Eventual, dacă îţi place ideea şi îţi permite spaţiul, poţi aşeza aici şi o mică sculptură (sau mai multe), o băncuţă sau un leagăn.

 

Sursa foto: houzz.com

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.31 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI