TIOR

Idei pentru amenajarea gradinilor mici din fata casei

Şi grădina din faţa casei, oricât ar fi de mică, trebuie amenajată frumos, aşa încât să îţi facă plăcere să te întorci acasă şi să o priveşti. Tot grădiniţa din faţa casei va fi şi cea care îţi va întâmpina oaspeţii, aşadar aceasta va trebui să fie cu un aspect primitor, dar nu prea elaborat. Analizează imaginile din galeria foto şi urmăreşte recomandările scrise pentru a vedea care dintre variante s-ar potrivi cel mai bine grădinii tale.

 

Belşug de-a lungul străzii

 

Chiar dacă nu ai foarte mult spaţiu, vei avea suficient loc pentru a planta florile preferate în faţa casei. De obicei, casele care au curte în faţă sunt cartiere bune, aşa că nu va trebui să te îngrijorezi pentru răuvoitorii care vor să îţi jumulească florile crescute de tine cu atât de multă grijă. Aşadar, plantează orice îţi doreşti, din abundenţă: trandafiri, iasomie, hortensii, lalele sau orice plantă preferi şi e legal să o cultivi. Pentru a-ţi mai rămâne niţel spaţiu, plantează aceste flori în rânduri paralele cu draga, cât mai aproape de gard sau în locul gardului.

 

Straturi aliniate

 

O altă modalitate de organizare a grădinii ar fi în straturi de flori (tipul acestora depinde numai de gusturile tale şi de specificul fiecărei plante în parte) perpendiculare pe stradă sau pe pereţii casei. Acestea ar trebui să poată crea impresia vizuală că grădina ar fi mai spaţioasă decât este de fapt.

 

Ierburi înalte sau copaci pitici

 

Desigur, vei putea oricând să renunţi la ordinea impusă de straturile de flori şi să plantezi seminţele florilor preferate în amestec, aşa încât să rezulte o grădină cu flori mixte, care vor înflori pe rând şi să ai astfel, flori în faţa casei tot timpul anului. Arbuştii şi copacii mici de înălţime oferă şi ei un sentiment de siguranţă şi de bucurie a primirii de oaspeţi.

 

Un gard pitic şi decoraţiuni simetrice

 

Într-un articol precedent am discutat despre tipurile de garduri. În funcţie de zona unde locuieşti, tipul de gard pe care îl vei alege, în special pentru faţa casei, va putea avea tot felul de înălţimi şi modele şi va putea fi creat din diferite materiale. Pentru cartierele rezidenţiale, am recomanda mai degrabă un gard jos, din pietre suprapuse. Pentru un aspect ceva mai finisat, aşază în grădină, în mod simetric, câteva decoraţiuni de exterior.

 

Anti-grădina

 

Dacă nu există un spaţiu cu pământ pe care să îl numeşti grădina din faţa casei, atunci ai putea improviza un spaţiu unde să creşti plantele preferate. Poţi construi din ipsos sau din lemn nişte lădiţe în care să pui pământ şi apoi să te joci de-a grădinarul. Rezultatul ar trebui să arate cam ca în ultima imagine din galeria foto.

 

Pentru mai multe recomandări privind amenajarea exteriorului, click aici.

 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.31 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI