TIOR

Idei pentru afara – amenajarea gradinii

Amenajarea grădinii reprezintă adesea organizarea straturilor de legume, dar cum amenajezi grădina în aşa fel încât să fie un spaţiu plăcut pentru tine şi cei dragi? Trebuie să profiţi de întreaga grădină pentru a petrece clipe minunate acasă, înăuntru, dar mai ales afară.

 

Dacă locuieşti într-un apartament, nu trebuie să te descurajezi: unele dintre următoarele sugestii se pot aplica şi în balcon sau pe terasă.

 

Ce-a fost întâi: oul sau găina?

 

Părerile sunt împărţite, iar discuţiile şi argumentele interminabile. Totuşi, pentru că oricine are nevoie din când în când să se întoarcă la origini: nu ţi-ar plăcea ca în acele momente să te culcuşeşti într-un ou suspendat ca cel din galerie?

 

Partea bună este că un astfel de fotoliu suspendat poate fi instalat şi în grădină, şi pe balcon, şi pe mansardă şi chiar şi în interior. Dacă îl pui în grădină, asigură-te că mediul înconjurător este plăcut: o măsuţă unde să îţi pui cartea sau cana cu ceai, un scăunel unde să stea cineva drag dispus să îţi asculte oful, plante frumoase, parfumate, bine îngrijite şi tot timpul vioi...

 

Colţul secret al cititorului

 

Grădina este un loc excelent pentru orele de lectură... mai ales dacă nu îţi place să citeşti. Dacă amenajezi colţul perfect, s-ar putea să te convingi că este o activitate statică foarte frumoasă. Ai nevoie de limite, dar şi de spaţiu, de un loc confortabil, dar nu prea confortabil (să nu te ia somnul), de umbră (să nu te bată soarele în cap), dar, în acelaşi timp, de toată lumina naturală de care poţi avea parte.

 

Pare complicat? Priveşte imaginile din galeria pregătită pentru tine şi vei vedea că nu este deloc aşa. O băncuţă, un panou într-un lateral al acesteia, o măsuţă sau o etajeră în apropiere, câteva pernuţe decorative şi o umbrelă ar trebui să fie de ajuns. Ce părere ai?

 

Nani, nani... puiu' mamii?

 

Nu-i aşa că şi ţie îţi plac hamacele? Iată, acestea s-au clasificat în sugestiile noastre pentru amenajarea unei grădini perfecte pentru relaxare.

 

Dacă nu găşeşti un hamac dintr-o ţesătură rezistentă şi colorată (nu din plasă), recomandăm să aşezi un cearşaf şi câteva pernuţe decorative pe hamacul din plasă şi abia apoi să te aşezi şi să te culcuşeşti, fără a risca să ai model de bacon când te cobori din culcuş. Aşa, ar fi locul ideal pentru un pui de somn la amiază.

 

Diseară, luăm masa în oraş

 

Poate fi foarte plăcut să dejunezi... în aer liber. Nu în miezul oraşului, ci în propria grădină, unde serveşti ce mâncare vrei tu, preparată cu ştii tu mai bine, unde asculţi muzică sau nu, după cum îţi doreşti, unde poţi adopta orice poziţie doreşti şi unde poţi discuta despre orice.

 

Într-un colţ al grădinii (nu prea îndepărtat de casă, mai ales dacă nu ai un cărucior care să te ajute să transporţi bucatele la masă) aşază o măsuţă şi scaune destule pentru toată familia. Peste scaune, aşază pernuţe care să vă ofere un plus de confort şi asigură-te că înainte de a aşeza mâncarea pe masă este totul lustruit bine.

 

Aprinde câteva beţişoare parfumate pentru a alunga gâzele şi a dejuna în tihnă.

 

Sau, dacă îţi place simplu...

 

Dacă vrei să stai în grădină doar de dragul de a sta şi a admira natura sau pentru a avea discuţii relaxate cu cei dragi, atunci nu ai nevoie de prea multe. Trebuie doar să acorzi constant câtevac clipe grădinăritului, apoi să aşezi un scăunel sau două (sau mai multe, după caz) în locurile preferate. Apoi savurează fiecare clipă liberă în grădina ta frumoasă!

 

Sursa foto: houzz.com

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.31 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI