TIOR

Idei de pus in practica... afara

Fie că vrei să îţi amenajezi grădina, fie că vrei numai să îţi clăteşti ochii, noi avem câteva sugestii pentru amenajarea exteriorului locuinţei tale. Când amenajezi o grădină, trebuie să ţii cont de câţiva factori precum climă şi relief, dar şi suprafaţă disponibilă şi orientare geografică. De exemplu, dacă nu bate soarele niciodată pe acea grădină, nu te vei apuca să îţi amenajezi plajă în dosul casei, iar dacă grădina este vizitată tot timpul zilei de soare, nu te aştepta să crească ferigi şi muşchi.

 

Construieşte o punte.

 

Un soi de verandă, dar nu chiar – construieşte o punte din lemn sau finiseaz-o pe cea pe care o ai deja, pentru a putea scoate acolo scaune şi măsuţe cărora să nu le duci grija că se murdăresc de ţărână pe picioare. Astfel, ai putea obţine cel mai bun loc din lume pentru servirea băuturilor preferate la orice oră din zi şi din noapte.

 

Construieşte-ţi un cuptor.

 

Mai ales dacă îţi place să găteşti şi să aduni oamenii dragi la tine acasă, un cuptor unde să coci turte, cozonaci sau pizza sau unde să faceţi grătare se va dovedi foarte util. În plus, acesta va oferi locuinţei tale (în special grădinii) un aspect primitor.

 

Instalează o fântână potrivită...

 

Ca orice spaţiu, şi grădina trebuie să întrunească cât mai multe dintre elementele primordiale ale lumii. Aşadar, ar fi recomandat să instalezi un element acvatic: un iaz, o fântână sau o piscină – orice ţi se pare ţie mai potrivit pentru tine şi ai tăi.

 

Improvizează o cameră utilă.

 

Asigură-te, în primul rând, că niciun vecin nu poate trage cu ochiul în curtea ta decât dacă vrei tu. După acest pas, poţi construi orice îţi doreşti în grădina ta. De exemplu, poţi instala aici un duş unde să te răcoreşti în timpul verii sau unde să speli câinele fără a murdări interiorul locuinţei. De asemenea, aici poţi amenaja orice cameră îţi doreşti: bucătărie, living, dormitor sau birou.

 

Îmbunătăţeşte tot exteriorul case.

 

Înnoieşte din când în când aspectul locuinţei tale prin schimbarea unui element din exteriorul casei: poţi vopsi într-o culoare nouă uşa sau poţi zugrăvi pereţii exteriori ai casei. Pentru modificări mai mici, mai discrete, poţi schimba soneria sau corpurile de iluminat de afară.

 

Fă ceva bun cu acoperişul.

 

Pe acoperiş erau, odinioară, paratrăsnetele şi antenele. Acum, poţi face ceva chiar mai bun cu acoperişul tău: poţi instala aici panouri solare sau poţi cultiva diferite plante, pentru a avea un acoperiş verde (la propriu şi la figurat).

 

Ornează cumva.

 

Cel mai simplu lucru de făcut cu un spaţiu este să îl decorezi, fără a-i schimba structura sau specificul. În cazul grădinilor, acest lucru înseamnă cultivarea plantelor, a arbuştilor sau a copacilor, în funcţie de ceea ce preferi să vezi atunci când ieşi din casă. Pentru mai multe sugestii de amenajare a grădinii, click aici

 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.26 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI