TIOR

Idei creative pentru amenajarea gradinii

Pentru că a venit primăvara, este timpul perfect pentru amenajări grădini. Cum faci ca grădina ta să fie unul dintre cele mai frumoase locuri văzute vreodată? Nu este necesar să cultivi plante foarte pretenţioase şi nici să îţi angajezi grădinar (deşi, dacă îţi doreşti şi îţi permiţi, nimeni nu te poate opri să o faci). Noi îţi vom oferi câteva sugestii pe care le considerăm plăcute şi nu foarte dificile. Ne poţi împărtăşi opiniile tale pe Facebook sau pe Google+, te aşteptăm cu drag.

 

Canapea "mozaic-ată"

 

Poţi construi o canapea din ce îţi doreşti tu: din paleţi, din bidoane, dintr-o canapea veche pe care să o izolezi – sau din orice alt material ţi se pare potrivit. Următorul pas este să îi dai o formă dreaptă, apoi aplici un stat de ciment şi mozaicul şi gata! Ai o canapea unicat!

 

Sigur, este mult mai uşor de zis decât de făcut, dar arată bine şi se potriveşte de minune într-o grădină, nu crezi?

 

Lumini colorate şi texturi deosebite

 

Serile de vară vor fi mai plăcute dacă le petreci în propria grădină – ar fi bine să te interesezi şi despre plantele care ajută la îndepărtarea gângăniilor, iar dacă nu o vei face tu, vom reveni noi cu un articol dedicat acestui subiect.

 

Alege un mod de iluminare a grădinii care să pună acest spaţiu în valoare. Sigur, poţi încerca şi corpuri clasice de iluminat, dar încearcă să găseşti şi locul ideal pentru câteva becuri verzi, albastre sau portocalii – vei vedea că vor arăta foarte bine, mai ales dacă le asortezi cu o băncuţă sau cu scaune în nuanţe apropiate.

 

Alei şi zone de recreere

 

Trebuie să existe mai multe alei în grădina ta, fie şi numai pentru a te plimba. Ideal ar fi, totuşi, să ducă la diferite destinaţii: un loc unde întinzi rufele la uscat, un loc unde ai amenajat grătarul, un loc unde ai instalat un leagăn, către locul de joacă al copiilor zona jardinierelor şi aşa mai departe.

 

O zonă pentru meditaţie

 

Una dintre aleile tocmai amintite ar putea duce către un colţ de meditaţie unde să aşezi un fotoliu confortabil şi rezistent la factorii externi (soare, vânt, precipitaţii etc). În această mini zonă poţi amenaja şi un mini foc de tabără sau o fântână arteziană sau poate numai câteva căsuţe pentru păsărele – sunetele naturii te vor ajuta să te relaxezi.

 

Imitarea ruinelor antice

 

Pentru un aspect deosebit trebuie să alegi decoraţiuni deosebite. De exemplu, ruinele antice au întotdeauna un farmec aparte şi emană un aer misterios. Ai putea încerca să imiţi, într-un colţ al grădinii tale, ruinele unui templu budist, ale unei arene sau ale unei mici cetăţi – în funcţie de spaţiul disponibil, desigur.

 

Un colţ multicolor

 

Românii ies des la grătare vara – de ce nu ai organiza astfel de ieşiri chiar la tine în curte? În acest scop, va trebui să amenajezi sau să improvizezi un soi de bucătărie de vară. De aici, nu pot lipsi grătarul şi masa, dar nici o chiuvetă şi un dulap în care să ţii toate cele trebuincioase. Dulapul cu pricina poate căpăta orice chip, în timp: oferă-i culoare şi înveseleşte, astfel, aspectul întregii grădini.

 

Sursa foto: houzz.com

 

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.31 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI