TIOR

Gradini secrete

Din când în când, în sezonul rece, tânjim la grădinile verzi din restul anului. Pentru ca tu să nu apuci să duci dorul verdeţei şi imaginilor frumoase cu verdeaţă şi grădini frumos amenajate, ne-am gândit să îţi arătăm aceste câteva imagini de vis cu grădinile altor oameni. Astfel, vei avea mai multe surse de inspiraţie la primăvară, când va fi vremea de acţiune. Totuşi, nu uita să îţi pregăteşti grădina încă de toamna aceasta, aşa cum îţi recomandam aici şi aici.

 

Un aer vetust

 

Tot ce este vintage oferă un aer misterios grădinii tale: un taburet vintage, o uşă veche fixată între copaci, o fereastră fixată într-unul dintre arborii cei mai semeţi... Ideile îţi vor veni pe parcurs. Poţi alege şi uluce din ceramică, ghivece lucrate manual, scaune vintage – în special cele metal, care sunt mai rezistente – totul depinde de resursele pe care le ai şi de gusturile fiecărui membru din familia.

 

O boltă romantică

 

Ai un loc preferat în grădină? Perfect! Desparte-l de restul spaţiului (poţi despărţi spaţiul de relaxare de spaţiul unde vei creşte diferite fructe şi legume) printr-o boltă din metal sau din lemn la baza căreia să plantezi plante agăţătoare (iederă, mâna-Maicii-Domnului, wisteria etc).

 

Pentru o atmosferă şi mai intimă poţi planta şi un gard viu din merişor, măceş, hybiscus sau orice alţi arbuşti îţi sunt ţie pe plac.

 

Un iaz cu dorinţe

 

Dacă spaţiul îţi permite, poţi alege să îţi înfrumuseţezi grădina cu un iaz (dimensiunile acestuia vor diferi în funcţie de spaţiul pe care îl ai în grădină şi pe care eşti dispus(ă) să îl "sacrifici" pentru acest proiect). Din când în când, îţi poţi pune dorinţe şi poţi arunca câte un bănuţ aici (ai grijă să nu dai în capul peştilor, dacă vrei să creşti peştişori în acest iaz) ori poate ar fi mai drăguţ dacă ai aduce din fiecare călătorie în ţară şi în străinătate câte o pietricică pe care să o arunci în iaz când îţi pui dorinţa. Aşa, vei avea şi dorinţă, şi suvenir!

 

Plante din familii diferite

 

Îndrăzneşte să faci cele mai neaşteptate mixuri de plante în grădina ta. Uită-te în galeria foto şi vezi cât de bine arată o floră diversificată! Poţi avea propria grădină botanică, dacă ia destulă ambiţie şi dacă îţi plac destul de mult plantele.

 

Mai multe sugestii pentru amenajarea grădinii poţi găsi aici.

 

Sursa foto: houzz.com

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.43 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI