Gradini dramatice

20-05-2015 / Blog amenajari gradini

Prima observaţie care trebuie făcută este că dramă nu înseamnă tragedie, ci stilul dramatic cuprinde atât comedii, cât şi tragedii. Prin urmare, o grădină dramatică are numai un aer teatral şi nu sumbru. În urma acestor clarificări, am dori să îţi recomandăm să priveşti amenajarea grădinii şi din această perspectivă, respectiv cu un ochi de critic de artă, încercând să creezi un adevărat decor în grădina ta.

 

Cum transformi o grădină oarecare într-o grădină dramatică? Care sunt detaliile cărora trebuie să le  acorzi atenţie sporită şi cum te foloseşti de plante şi diferitele elemente de decor pentru a-ţi pune în scenă propriile idei şi sentimente în propria grădină?

 

Un fel de scenă

 

Construieşte un podium, pavează o alee sau prelungeşte puţin veranda, iar acolo poţi etala o piesă de artă sau poţi aşeza câteva scaune şi o masă, o zonă de luat masa sau de relaxare. Implementarea unei zone care seamănă cu o scenă va avea fără doar şi poate un efect dramatic asupra grădinii tale. Aceasta va semăna, ulterior, cu o sală de teatru.

 

Ori, dacă îţi doreşti ceva mai dinamic, poţi ca dincolo de alee sau de podium să instalezi un ecran (poate numai un mare cearşaf alb) pe care să proiectezi filme de calitate pentru prietenii şi familia ta – cinematograful acasă poate fi o idee foarte plăcută pentru toţi cei dragi.

 

Decor şi recuzită

 

Trebuie să te gândeşti la cum vei organiza vegetaţia, ce şi unde plantezi, cum să arate gardul pe partea interioară a curţii şi dacă vei alege ornamente sau nu pentru amenajarea grădinii. Prin ornamente se poate înţelege amenajarea unui iaz, instalarea unei fântâni, expunerea unor sculpturi sau poate chiar încercarea de a crea o sculptură verde, vie. Pentru această din urmă idee vei găsi mai multe recomandări şi sugestii aici.

 

Lumini şi... acţiune

 

Pe scenă nu poate fi întuneric. Aşadar, în funcţie de atmosfera pe care vrei să o proiectezi în grădina ta, alege corpurile de iluminat potrivite: becuri mai mici sau mai mari, corpuri de iluminat poziţionate la diferite înălţimi, cu abajur simplu sau cu decoraţiuni complexe. Articolul de aici s-ar putea să fie folositor atunci când alegi tipul corpurilor de iluminat pentru grădina ta.

 

Oferă-ţi un spectacol de privit!

 

Spectacolul din grădină poate fi joaca vrăbiilor în mica ta fântână arteziană sau pisicile care au ieşit la vânat gândăcei. Asigură-te că ai un loc pun şi confortabil de unde să contemplezi natura, indiferent că acest loc este un hamac, un scaun, un fotoliu sau... o cadă.

 

Sursa foto: houzz.com

 

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.