TIOR

Gradini de poveste

Se apropie primăvara, aşa că este foarte probabil să înceapă să te intereseze discuţiile despre amenajarea grădinii. Ca de obicei, totul va depinde de buget, de spaţiul de amenajat şi de disponibilitatea ta.

 

După ce reuşeşti să găseşti algoritmul potrivit din acest punct de vedere, te poţi orienta către un grad de dificultate sau altul: ori plantezi câţiva pomişori, câteva flori şi un strat serios de gazon, păstrând o parte din pământ şi pentru cultivarea fructelor şi legumelor, ori alegi să ai toată grădina o mare peluză şi atunci vei planta doar gazon (despre îngrijirea gazonului poţi citi mai multe aici), ori amenajezi o grădină ca în poveşti şi, în acest caz, s-ar putea să te inspire articolul de faţă.

 

Ca în Ţara Minunilor

 

Poţi crea un mare perete din verdeaţă – ai nevoie de arbuşti care cresc rapid, deşi şi frumoşi sau de un perete din lemn sau metal pe care să se poată căţăra plantele pentru a crea aceeaşi impresia de gard viu. Aici vei fixa câteva agăţători în care vei pune oglinzi, tablouri rezistente la bătaia directă a soarelui şi conservate în aşa fel încât să nu se strice (să nu se ude) dacă plouă şi alte mici decoraţiuni pe care le-ai putea agăţa de orice alt perete.

 

Alături, vei aşeza o masă şi scaune cu tapiserii sau huse plăcute vederii. Regula va fi să revii aici din când în când pentru a servi un ceai, o cafea sau poate chiar o ciocolată caldă... sau orice altă băutură preferi.

 

Dincolo de arcadă

 

Ca orice poveste, în cea pe care o vei scrie în propria grădină va trebui să poţi pătrunde numai printr-un portal. Dacă nu crezi în magie nu-i nimic, deoarece nu te vom pune nici să rosteşti „abracadabra!”, nici să baţi de trei ori din călcâie.

 

Poţi induce ideea pătrunderii printr-un portal dacă formezi două zone în terenul pe care îl ai de amenajat: unul amenajat foarte simplu şi pragmatic, cu gazon şi băncuţe, sau cu fructe şi legume şi unul, dincolo, cu plante parfumate şi cu un aspect deosebit. Delimitarea dintre cele două spaţii o vei face cu ajutorul unei arcade din lemn, din metal sau din piatră, la baza căreia vei sădi plante căţărătoare: iederă, mâna-Maicii-Domnului, wisteria, trandafiri căţărători etc.

 

Ca pe drumul spre casa din turtă dulce

 

Dacă îţi place misterul şi jocul, poţi amenaja grădina în aşa fel încât să nu necesite foarte multe îngrijiri, mizând în special pe plante sălbatice şi pomi fructiferi. Dincolo de un pâlc de verdeaţă poţi construi o mică baracă (poate un atelier pentru creativii casei) sau o căsuţă în copac.

 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.26 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI