TIOR

Gradini de interior

Plantele de interior se potrivesc în orice locuinţă şi în orice cameră, căci sunt destul de diferite şi destul de colorate sau lipsite de culoare încât să îşi găsească locul oriunde. Trebuie doar să alegi plantele potrivite în funcţie de nevoia de lumină, de umiditate şi în funcţie de volumul pe care îl ocupă raportat la dimensiunile camerei unde le vei aşeza.

 

Ce îi lipseşte camerei tale? Plante!

 

Chiar dacă ai o cameră colorată, frumoasă, dinamică, tot îi va lipsi un ghiveci cu plante. O încăpere este lipsită de viaţă dacă nu are minimum o plantă şi câteva cărţi. Pot fi aşezate într-un ungher care nu este accesibil pentru toată lumea – important este să existe.

 

Experimentează! După ce termini de amenajat camera priveşte-o în lipsa unui ghiveci, apoi cu un ghiveci. Se poate să nu găseşti planta potrivită din prima încercare, dar întotdeauna vei putea încerca mai multe variante, în momente diferite. O cameră bine amenajată va fi simpatică şi fără flori, însă cu flori va fi mai primitoare şi mai frumoasă.

 

Trebuie să alegi locul potrivit pentru ghivece.

 

De altfel, le poţi muta oricând, dacă ţi se pare că ar arăta mai bine în ală parte. Va trebui să acorzi puţină atenţie specificaţiilor fiecărei plante, aşa încât să poată creşte sănătoasă in ghiveciul tău.

 

Va trebui, de asemenea, să îţi asiguri toate uneltele trebuincioase: stropitoare, instrument pentru aerat şi pentru aranjat pământul, forfecuţe pentru cosmetizarea plantelor şi aşa mai departe.

 

Adu jardinierele în interior.

 

Nu este necesar ca, dacă amenajezi un colţ verde în locuinţa ta, să alegi suporturi şi recipiente banale. Nimeni nu îţi poate impune să îţi aşezi plantele preferate în ghivece dacă tu crezi că ele arată mai bine într-un bol sau în jardiniere. În plus, jardinierele oferă mai mult spaţiu pentru creştere.

 

O plantă ce nu trebuie să îţi lipsească: aloe vera.

 

Are un aspect plăcut – acesta este un avantaj. Totuşi, mai importante sunt calităţile sale tămăduitoare. De exemplu, seva de aloe vera este foarte bună pentru arsuri, dar şi pentru măşti homemade. În plus, este o plantă uşor de întreţinut.

 

Grupează soiuri diferite de plante.

 

Sigur, fiecare plantă este frumoasă în felul său şi transmite o idee aparte, dar nu strică să iei în considerare combinarea diferitelor soiuri de plante: cu flori, fără flori, cu frunze groase sau subţiri, verzi sau roşiatice, căţărătoare, pitice, înalte, cu bulbi, cu rădăcini subterane sau cu rădăcini supraterane şi aşa mai departe. Alege plantele tale preferate şi lasă-le să se joace împreună.

 

Distrează-te în timp ce grădinăreşti.

 

Alege "echipament" colorat: alege o stropitoare galbenă sau roz, nicidecum gri. Fă-ţi un program organizat pentru îngrijirea plantelor, dar nu face din acest lucru ceva foarte strict – trebuie să faci totul din plăcere.

 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.34 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI