TIOR

Gradini bine organizate

O grădină bine organizată înseamnă să ai loc pentru tot ce îţi propui să plantezi, să obţii un aspect plăcut şi să fie amenajată eficient din punct de vedere al compatibilităţii dintre plante şi al felului în care grădina va fi irigată.

 

Foloseşte ghivece artistice.

 

Pentru efecte vizuale cât mai plăcute, aşază în grădina ta şi obiecte de artă. Pentru cei pragmatici, obiectele de artă trebuie să aibă şi o utilitate practică pe lângă cea estetică şi emoţională. Aşadar, obiectele de artă care sunt şi ghivece, fântâni sau suport pentru diferite mărunţişuri sunt ideale. Iată, de exemplu, cât de bine arată ghiveciul din prima imagine din galeria foto.0020

 

Priveşte şi a doua imagine din galeria foto: plantarea diferitelor vegetale pe o măsuţă de cafea nu este văzută neapărat ca o piesă de artă, dar cu siguranţă are un efect estetic mai puternic decât dacă aceleaşi plante ar fi fost cultivate în straturile verdeaţă la nivelul solului.

 

Acoperă solul cu umbra copacilor.

 

Oferă-ţi un strat de umbră protector pentru căldurile verilor ce vor veni: plantează măcar un copac în grădină şi lasă-l să-şi crească ramurile şi să umbrească solul cu statura sa. Acolo la umbră, vei putea aşeza o masă pentru a servi micul dejun afară, la aer curat, un hamac sau poţi amenaja un mini living, unde veţi juca table sau şah în după-amiezile leneşe.

 

Ia în considerare plantarea de gazon.

 

Indiferent că este o grădină mare sau una micuţă, ia în considerare şi plantarea de gazon, pentru crearea unor mici peluze de linişte. Acestea vor oferi grădinii un aspect simplu, organizat, echilibrat. Despre îngrijirea gazonului poţi citi mai multe aici.

 

Plantează râuri de culoare.

 

Joacă-te cu plantele tale preferate şi plantează-le pe rânduri. Aceste rânduri de verdeaţă nu trebuie să fie drepte sau paralele, ci pot fi, pur şi simplu unul lângă altul, cu forme şi dimensiuni diferite. Penultima imagine din galerie cuprinde asemenea râuri de culoare pentru ca tu să ai de unde te inspira pentru amenajarea propriei grădini dacă îţi place această idee.

 

Amenajează o cameră afară.

 

De acum, vremea de afară ţine cu oamenii. Chiar dacă din când în când oamenii de meteo mai anunţă câte o ploaie, vremea generală este una numai bună pentru a sta afară, aşa cum ai visat şi ai aşteptat toată iarna. Amenajează-ţi în grădină un mini living sau poate chiar un dormitor cu mobilier pentru grădină şi saltele pe care să le iei seara în casă, pentru a nu se umezi de la vreo ploicică sau, mai târziu, de la rouă.

 

Mai multe despre amenajarea grădinii poţi citi aici.

 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.31 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI