TIOR

Gradinarit de februarie

Cei care ştiu despre plante şi grădini, cu siguranţă ştiu deja că în fiecare lună trebuie să pregăteşti câte ceva pentru amenajarea grădinii tale. Dacă eşti un pasionat de grădinărit şi, în general, de natură, atunci vei vrea să te pregăteşti cu toate cele aşa încât să fie totul gata când începe primăvara.

 

Ce înfloreşte întâi?

 

Îţi plac florile de primăvară şi alimentele de sezon? Legume sau fructe, nu contează – orice îţi place să consumi plantează şi în grădina ta, căci este dovedit: legumele şi fructele crescute natural sunt mai gustoase, iar florile şi plantele ornamentale sunt mai parfumate şi cresc mai frumos. Şi spune drept, nu ţi-ar plăcea ca, în loc să cumperi un buget de ghiocei rebegici să ai un strat sau un colţişor chiar în grădina ta unde să crească şi ghiocei, şi zambile, şi viorele şi orice-ţi mai doreşti tu?

 

Activităţi de cosmetizare

 

Pentru plantele lemnoase, luna aceasta este perfectă pentru cosmetizare: fiind încă rece afară, ramurile sunt curate şi poţi repera cu uşurinţă care sunt ramurile principale şi ce trebuie tuns. În acelaşi timp, vei putea vedea mai uşor unde s-au instalat diferiţi paraziţi şi poţi trata acele zone, pentru a nu pierde întregul copac din cauza unui moment de neatenţie, mai ales dacă îi doreşti viaţă cât mai lungă primul copac plantat de tine în curtea ta.

 

Februarie este luna potrivită pentru îngrijirea copacilor, arbuştilor şi plantelor căţărătoare: este momentul potrivit pentru înlăturarea dăunătorilor, pentru analizarea plantelor din grădina ta şi pentru îndepărtarea şi tratarea ciupercilor şi a alor organime parazite.

 

De asemenea, dacă arbuştii şi plantele căţărătoare de la tine din grădină s-au extins cam mult, este vremea potrivită să îi tunzi, înainte să înceapă să le dea mugurii şi să le afectezi creşterea.

 

"Buruieni" comestibile

 

Este vremea potrivită pentru a sădi legume pe care le tai şi cresc din nou, de tipul verdeţurilor: salată, spanac, leurdă, lobodă şi aşa mai departe.

 

Pregătirea bulbilor, seminţelor, răsadurilor şi puieţilor

 

În februarie este bine să pregăteşti şi bulbii plantelor care ai vrea să îţi populeze grădina, precum şi răsadurile, puieţii şi seminţele, în funcţie de modalitatea de înmulţire a fiecărei plante în parte.

 

Începi sădirea acestora din casă, unde încă este cald. Într-un recipient mai mare vei realiza diferite compartimente unde vei sădi seminţele sau bulbii pe care vrei să îi pregăteşti pentru un nou an de viaţă. Aceste compartimente le poţi realiza din rolele goale de hârtie igienică sau din coji de ouă. După ce trece pericolul îngheţului, poţi muta "răsadurile", în containerele lor biodegradabile, în grădină.

 

Un loc pentru vizitatori necuvântători

 

Ce este primăvara fără cântători? Nu-i aşa că este mai plăcut ca, atunci când ieşi în grădină să auzi ciripitul vesel şi energizant al păsărelelor? Tocmai de aceea îţi recomandăm să instalezi câteva căsuţe pentru necuvântătoarele care pot veni în vizită sau se pot instala de-a binelea aici.

 

Găseşte un loc unde păsărelele să fie ferite de curenţi puternici de aer, de umiditate şi, mai ales de prădători (cum ar fi câinii needucaţi şi pisicile care nu s-au lepădat încă de instinctul de vânător). Dacă nu vrei să le oferi "un acoperiş", atunci poţi instala măcar un locşor unde să pui mereu firimituri de pâine, grâu, mălai sau alte cereale mărunte.

 

Sursa foto: debsdustbunny.blogspot.ro, allpcwallpapers.com, craftionary.net, houzz.com

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.4 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI