TIOR

Gradina verticala - imbunatateste casa si sanatatea ta

În condiții de iarnă, bucuria îngrijirii plantelor din grădină se ascunde sub zăpadă. Posibilitatea de a aduce în casă frumusețea naturii sună atât de bine. Iată ce au realizat specialiștii în home design. Decorarea pereților a întâlnit verdele crud al plantelor. Rezultatul? Bucățică „ruptă” din grădină pentru pereții din locuința ta.


Pereții prind viață


O grădină care crește vertical este sugestia designerilor. Un aspect nemaiîntâlnit în amenajările interioare. Cum știi dacă o astfel de idee decorativă se potrivește locuinței tale? Mai întâi, te asiguri că poți oferi toate condițiile necesare îngrijirii plantelor. Un spațiu bine iluminat creează un mediu adecvat plantelor de interior. Pereții parcă prind viață și transmit viață. Este o metodă inedită de a îmbunătăți calitatea aerului din casa ta.


Anti-poluare


Trăim într-un mediu poluat, iar orice plantă din jurul nostru contribuie la împrospătarea aerului respirabil. Cu cât vei aduna mai multe plante pe care le vei îngriji cu responsabilitate, cu atât vei schimba în bine aspectul locuinței tale. Vizual, efectul este evident, iar calitativ, un perete plin de plante elimină toxinele din casa ta.


Economie de energie


Dacă vorbim despre exteriorul clădirii, căci și acolo pot exista grădini suspendate pe perete, suntem protejați de căldura soarelui. Pereții interiori acoperiți cu plante reduc și ei consumul de energie. În timpul sezonului rece, zidurile verzi au rol izolator, menținând căldura în interiorul locuinței.


Liniștea plantelor


Pe lângă toate acestea, plantele creează o atmosferă liniștitoare în locuința ta. Te ajută să scapi mai ușor de stres și oboseală, oferindu-ți oxigen bogat în energie. Până la primăvară, când te poți bucura de o grădină exterioară, asigură-ți un confort sporit cu o grădină verticală în interiorul casei. De asemenea, este cunoscut faptul că plantele, în cazul nostru cele amenajate pe suprafața peretelui, pot spori productivitatea.


Modalități decorative


Există mai multe moduri prin intermediul cărora putem amenaja grădinile verticale. Este necesar ca suprafața pereților să dispună de rafturi sau să aibă atașate diverse recipiente pentru plante. Așa cum am specificat încă de la începutul articolului, se va acorda o atenție deosebită cantității de lumină pe care o asiguri plantelor. În plus, procesul de udare trebuie să fie unul bine pus la punct, la fel ca și cel de aerisire.


Sursa foto: freshome.com, houzz.com

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.31 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI