TIOR

Gradina ta ce mistere ascunde?

Nu este obligatoriu să îţi împărtăşeşti misterele cu noi, căci apoi nu vor mai fi mistere, însă secretele preţioase merită o grădină pe măsură. Cum amenajezi grădina în aşa fel încât să inducă oricărui privitor sau vizitator acea impresie că există acolo mai mult decât văd ochii şi ca poveşti nebănuite sălăşluiesc printre frunzele ramurilor? Poate cuvintele noastre nu ţi se vor părea întru totul potrivite, însă imaginile din galeria foto se vor potrivi. Alege ideea potrivită preferinţelor şi locuinţei tale şi salveaz-o în „cartea ideilor” (fie ea imaginară, fie un caiet cu imagini decupate, fie o simplă listă cu lucruri ce-ţi plac”.

 

Totul începe de la început.

 

Şi în poveşti totul începe cu un portal, iar acest portal poate fi o carte, un cufăr, un dulap sau o poartă. Poarta grădinii tale trebuie să fie potrivită mesajului pe care vrei să îl transmiţi şi, bineînţeles, să fie în armonie cu modelul gardului. Nu ezita să alegi o poartă cu aspect învechit, o poartă bătrână cu poveşti ruginite sau cu poezii de muşchi de spus.

 

Creează culoare desprinse din poveşti.

 

Bineînţeles că poţi construi şi un singur culoar vegetal, dar misterul va creşte odată cu numărul culoarelor: mai ales dacă vizitatorul tău se abate pentru prima dată pe cărările pavate dintre gardurile vii. Chibzuieşte şi la construirea unui labirint, dar nu uita să laşi indicii pentru cine are ochi să vadă, aşa încât să nu rişti să îţi pierzii odraslele în propria grădină.

 

Umbrele ne sunt prietene.

 

Umbra ta îţi este cel mai bun prieten, căci ea te urmează oricând, oriunde te-ai afla. Celelalte umbre îţi sunt şi ele prietene, chiar dacă nu îţi aparţin. În plus, ele depind de tine într-o oarecare măsură. Nu ai vrea să le îmbogăţeşti existenţa prin aşezarea unor panouri din lemn (sau din metal sau din plastic) cu diferite modele decupate în ele în grădină? Uită-te în galeria foto şi vezi cât de bine arată.

 

Ferestrele sunt ochii casei... şi ai grădinii.

 

În căutarea sentimentului că eşti privit, ai putea chiar să alegi a crea false ruine din lemn ori din piatră, iar în pereţii acestora să laşi gol spaţiul corespunzător unei ferestre mici. Astfel de detalii în grădină ar fi ideale pentru jocurile în aer liber („Ascunselea”, „Baba oarba”, „Hoţii şi vardiştii” etc).

 

Când natura cucereşte cimentul...

 

Aşază în grădină o sculptură din ciment, ceramică, lemn sau piatră. Apoi, ai răbdare şi lasă buruienile să o cucerească. Grădina ta nu va fi una uitată, dar poate arăta ca una şi poţi crea tot felul de poveşti într-un alt spaţiu.

 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.39 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI