TIOR

Gradina casei – un loc perfect pentru intalniri

Dacă sunteţi o fire sociabilă, atunci majoritatea colţurilor casei dumneavoastră vor fi amenajate cu gândul la viitorii vizitatori: prieteni, familie, colegi, vecini... Grădina este locul ideal pentru primirea vizitelor, pentru şedinţe de familie şi pentru servirea micului dejun, atunci când spaţiul şi condiţiile meteo permit.

 

Profitaţi de verandă

 

Veranda este un loc foarte drăguţ şi foarte util pentru discuţii cu vecinii, de exemplu. Fiind chiar la intrarea în casă, zona este deja amenajată cu flori sau gazon, în funcţie de gusturile dumneavoastră. Când se înserează, există deja felinarul de la intrare, care să permită continuarea întrevederii în condiţii bune.

 

În plus, este destul de uşor să vă aranjaţi veranda: nu este nevoie de o canapea şi două fotolii din nuiele împletite, cărora să le alăturaţi o măsuţă de cafea, din lemn, din fier forjat (vopsit sau nu) sau tot din împletituri. Cele două fotolii pot fi înlocuite cu un leagăn sau o altă canapea, iar pe fiecare dintre aceste piese de mobilier de exterior puteţi aşeza huse sau pernuţe, pentru un aspect mai plăcut şi pentru mai mult confort.

 

Alături, puteţi aşeza un ghiveci mare cu un arbust în creştere, pe care îl veţi modela în timp după propriile gusturi şi pe care îl puteţi decora cu instalaţii luminoase, pe care să le aprindeţi seara.

 

Creaţi minimum două zone pentru „şedinţe”

 

Treceţi apoi la grădina propriu-zisă, unde va trebui să proiectaţi totul cu bun gust şi eficacitate. Dacă hotărâţi să cimentuiţi aleile, va trebui să aveţi grijă să nu acoperiţi prea mult teren astfel, până la urmă grădina se numeşte astfel pentru abilităţile de a creşte vegetaţie din „podea”. Recomandăm, totuşi, să creaţi aleile din pietriş, din plăci mari de piatră naturală sau din „rondele” de buşteni. Astfel, veţi permite şi solului să mai respire.

 

În zona de agrement din grădină trebuie să organizaţi măcar două spaţii pentru întâlniri: unul dedicat studiului, unul dedicat cinelor în familie, unul dedicat jocurilor copiilor şi aşa mai departe.

 

Alegeţi câte un fel de decoraţiuni pentru fiecare zonă, câte un tip de scaun, fotoliu sau leagăn, câte un tip de măsuţă, câte un tip de pernuţe, astfel încât specificul zonei amenajate să fie uşor de ghicit. De altfel, este un mod uşor şi simpatic de a adăuga culoare în grădină.

 

Creaţi şi un spaţiu intim

 

Pentru întâlniri romantice sau doar cu un caracter intim sau pentru zilele în care soarele este neiertător, creaţi un spaţiu ceva mai retras. Puteţi să vă folosiţi de stâlpi din fier sau din lemn, lângă care să plantaţi plante căţărătoare (wisteria, mâna-Maicii-Domnului, viţă-de-vie sau chiar trandafiri căţărători) sau puteţi alege plante care cresc înalte de fel (stuf, trandafiri, crini etc).

 

În interiorul acestui pseudo-cort vegetal aşezaţi băncuţe din lemn, leagăne sau hamace. Dacă doriţi o variantă care să ceară mai puţină atenţie, mai puţină răbdare şi mai puţin lucru, puteţi oricând să optaţi pentru un foişor – confortabil, frumos şi uşor de integrat în orice grădină.

 

Delimitarea grădinii în funcţie de tipul zonei

 

Parcă totul arată mai bine când este mai organizat, nu-i aşa? De aceea, recomandăm să proiectaţi o zonă pentru flori, un spaţiu de joacă pentru copii (ai dumneavoastră sau cei veniţi în vizită), spaţiu pentru micul dejun şi un spaţiu pentru întâlniri casual. Aşa cum am menţionat deja, recomandăm ca fiecare zonă să aibă specificul său în detalii: culori, pernuţe, dimensiuni, decoraţiuni, tip de iluminare artificială şi aşa mai departe.

 

Pentru delimitarea zonelor, puteţi să vă folosiţi de pietre folosite pe post de frontiere, de arbuşti sau coloane de flori sau chiar de pereţi joşi din piatră naturală, lemn sau fier forjat. Lângă aceştia puteţi planta ierburi căţărătoare sau îi puteţi lăsa mai simpli. Mai târziu puteţi agăţa de ei ghivece cu flori, felinare sau coşuleţe cu diferite decoraţiuni, în funcţie de sezon.

 

Sursa foto: houzz.com

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.19 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI