TIOR

Efecte dramatice in gradina

Amenajarea grădinii este simplă, dar poţi face tot felul de modificări în cazul în care îţi doreşti să ai o grădină spectaculoasă. Ca de fiecare dată, lumina poate oferi tot felul de efecte, iar în grădină, cu ajutorul corpurilor de iluminat şi a diferitelor paravane sau a diferitelor plante.

 

Delimitează o alee

 

Aleile trebuie delimitate cu ajutorul corpurilor de iluminat – când se lasă seara, tot mai ai treabă prin grădină, tot trebuie să vezi pe unde calci. În plus, aleile iluminate îţi oferă un sentiment de siguranţă şi un aer boem grădinii.

 

Luminează intrările

 

Am mai discutat noi într-un articol despre corpurile de iluminat din afara locuinţei şi, mai exact, despre "lumina de la capătul drumului" şi îţi ziceam şi atunci, ca şi acum, că este foarte important felul în care eşti întâmpinat acasă.

 

Toate intrările (dacă există mai multe căi de acces în interiorul locuinţei tale) trebuie iluminate, aşa încât să poţi nimeri să deschizi uşa cât mai uşor şi să te simţi în siguranţă şi când ajungi acasă, şi când îţi conduci oaspeţii.

 

Creează o atmosferă strălucitoare

 

Dacă îţi doreşti să creezi o atmosferă feerică, ai putea aşeza în grădină un proiector puternic în spatele unui panou textil sau plastifiat care să permită trecerea luminii. Eventual, poţi desena câteva umbre unduitoare sau poţi face câteva decupaje în acest panou, aşa încât să creezi jocuri de lumini şi umbre şi să faci totul să arate şi mai bine.

 

Conturează straturile

 

Când spunem "straturi" ne referim atât la straturile de plante din grădină asupra cărora este necesar să fie propagată lumină, dar şi la diferitele înălţimi dintr-o grădină. De exemplu, trebuie să luminezi scările, dealurile (dacă proprietatea ta include), jardiniere şi aşa mai departe.

 

Lumină pe centrul de greutate al compoziţiei

 

Centrul compoziţiei, într-o grădină, poate fi orice: o rocă anume, un copac cu un trunchi special sau o coroană impunătoare, o statuetă sau vreun alt soi de sculptură. De asemenea, poţi ilumina orice sursă de apă se află în grădina ta: o fântână arteziană, un pârâu sau un iaz.

 

De asemenea, există mai multe posibilităţi de a lumina acest "centru de greutate", precum l-am numit noi. Majoritatea aleg fie un şir de spoturi luminoase, fie un singur reflector, inferior sau superior, în funcţie de elementul pe care vrei să îl scoţi în evidenţă.

 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.19 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI