TIOR

Dining in gradina

Casele româneşti, de obicei, nu sunt prevăzute cu dining, structura generală cuprinzând baie, bucătărie, minimum un dormitor şi, poate, cu puţin noroc, o sufragerie (un living). Dacă locuieşti la casă, ai un avantaj: poţi amenaja diningul în grădină, în loc să îl improvizezi în living, în bucătărie sau într-unul dintre dormitoare, cum ai face în cazul în care ai locui la bloc.

 

Natura merită să te bucuri de ea.

 

Păi cum adică de ce să amenajezi un dining afară? Pentru că este vară şi este vremea frumoasă, chiar şi când plouă, pentru că aerul proaspăt sporeşte apetitul, pentru că nu trebuie să îţi faci la fel de multe griji ca în interior pentru curăţenie şi disciplină, pentru că e plăcut să adie o boare de vânt pe pielea ta, atunci când serveşti un fel de mâncare fierbinte sau iute.

 

Acestea sunt numai câteva dintre cele mai banale motive pentru amenajarea diningului afară dintre cele pe care ţi le putem enumera. Dacă te-ai ocupat de amenajarea grădinii (şi chiar dacă nu ai făcut-o), nu ai niciun motiv să nu te bucuri de grădina ta, de porţia ta de natură!

 

Un spaţiu deschis este mai primitor.

 

Dacă ne-ai mai vizitat în această secţiune a site-ului, probabil îţi aminteşti de faptul că îţi sugeram să foloseşti culori calde şi/ sau neutre în amenajarea bucătăriei şi a diningului, pentru a crea o ambianţă plăcută, relaxată, primitoare, care să stimuleze comunicativitatea şi deschiderea celor care se află în spaţiul respectiv. Cu toate acestea, nu există un loc mai plăcut şi care să ofere vizitatorilor săi mai multă încredere şi curaj pentru a comunica deschis decât o grădină.

 

Profită de lumina naturală, dar nu sta chiar în bătaia soarelui.

 

Este bine ca, dacă alegi să ne urmezi sfatul amenajării unui dining în grădină, să nu îi strici priveliştea sau avantajul luminii naturale prin închiderea acestei zone între pereţi impermeabili. Aşadar, îmbrăţişează lumina soarelui, dar fără a o lăsa să te bată în cap: în zona diningului exterior, amenajează o boltă de plante căţărătoare sau un soi de jaluzea orizontală, poate chiar o marchiză, aşa încât mesenii să nu fie niciodată în bătaia directă a soarelui în timpul mesei.

 

Dacă amenajezi diningul pe verandă...

 

...deja se schimbă puţin lucrurile. În primul rând, poţi adapta mobilierul în funcţie de aspectul şi rezistenţa podelei, apoi poţi alege chiar şi un covoraş pentru această zonă. Trebuie luat în considerare că ar fi mai uşor de pus şi de strâns masa, dar şi că ai mai puţine aranjamente suplimentare de pus la punct; de exemplu, nu va mai trebui să amenajezi o boltă şi nici să îţi faci grijă pentru ploile neanunţate.

 

Oferă un aer ospitalier...

 

Oferă un aer primitor întregii zone, indiferent cât de aproape sau de departe de casă se află zona propriu-zisă de dining. Alege câteva elemente decorative care să asigure un aer familiar: poţi alege sa înlocuieşti covorul clasic cu unul din paie împletite, să aşezi diferite aranjamente florale, lumânări sau decoraţiuni handmade.

 

Sursa foto: houzz.com

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.23 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI