TIOR

Dincolo de gard, iarba e mai verde

Modelele de amenajări interioare şi exterioare care inspiră pornesc adesea de la ceva ce ai văzut la altcineva acasă şi, uneori, pare mai verde iarba de dincolo de gard. Pentru a-ţi spori şi diversifica ideile pentru amenajarea propriei grădini, noi îţi oferim câteva exemple de amenajări grădini.

 

Desigur, pentru ca grădina ta să arate ireproşabil, va trebui să te ocupi de ea sau să angajezi pe cineva care să facă acest lucru, aşa încât orice plantezi acolo să crească frumos şi să se potrivească alături de decoraţiunile aşezate în grădină şi alături de celelalte plante.

 

Trepte cu aspect îngrijit

 

Treptele exterioare, la fel ca aleile, trebuie să aibă un aspect îngrijit, aşa încât să îţi facă plăcere să te plimbi prin grădină sau să te aşezi pe treptele casei tale pentru a bea un ceai şi a-ţi admira grădina la care ai trudit atât de mult pentru a-ţi creşte alimentele favorite şi a-ţi începe construirea unui loc de relaxare.

 

Corpuri de iluminat şi accesorii corespunzătoare

 

Întotdeauna va trebui să asortezi corpurile de iluminat cu stilul în care este amenajată întreaga grădină. Apoi, va trebui să asortezi accesoriile cu obiectele de iluminat. Dacă felinarul de la intrare în casă este unul în stilul Evului Mediu, atunci şi accesoriile trebuie să fie cu soldaţi în armură, dragoni, pitici, castele şi alte asemenea obiecte, lucrate din metal şi/sau sticlă.

 

Apă, alei şi bulbi luminoşi

 

Dacă în gradină îţi amenajezi un mic iaz, atunci aleile vor fi din piatră ca cea de pe marginea râului. În apă vor creşte alge, poţi aduce nuferi, iar ca totul să se potrivească, seara trebuie ca acest spaţiu să fie luminat de licurici. Dar, cum licuricii nu îi poţi angaja cu ora, ar fi bine să instalezi câteva corpuri de iluminat în formă de bulbi: fie optezi pentru felinare, fie alegi instalaţii luminoase cu beculeţe rotunde, albăstrii sau gălbui.

 

Ca un lounge

 

Dacă preferi spaţiile puţin mai elegante, atunci aşa trebuie să fie şi grădina ta: va trebui să îţi asiguri un culcuş confortabil, dar cu aspect elegant, cum ar fi o verandă cu un pat sau o canapea cu modele moderne şi huse simple, uşor de scos pentru a fi puse la spălat, iar în mijlocul grădinii, între plante, să aşezi o masă şi câteva scaune, pentru a te putea retrage acolo alături de câţiva prieteni, pentru a servi o limonadă sau un cocktail.

 

Dacă ţi-a plăcut acest articol, consultă şi alte materiale despre amenajări grădini.

 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.36 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI